LEZÁRT HATÁROKON ÁT HAZA MONTENEGRÓBÓL

Tegnap, (2020. március 17-én) józan gondolkodással, példás emberi együttműködéssel, a Gondviselő Jóisten segítségével, szigorú emberi adminisztratív korlátokkal körbebástyázott problémákat oldottunk meg.

Tegnap volt ott az ideje, hogy négy lelkes magyar ember (+ 3 fő) egy remekül sikerült jó hangulatú, szívet-lelket melengető és csodálatos szépségű 4 napos útjáról Monetenróból, Podgoricából 09:55-kor a WIZZ AIR légitársaság gépével hazatérjen Magyarországra. Előző este még kinyomtatták a beszállókártyákat.

A szállodából 08.30-kor kellett indulni a repülőtérre. Pár perccel ezelőtt értesültek arról, hogy éjszaka Montenegró összes határát lezárták, se ki sem be nem lehet menni, így a WIZZ AIR gépét sem engedik be, így törölte a légitársaság a járatát.

Ehhez kapcsolódik az a tény, hogy Montenegróval határos összes országhatárt is lezárták.

Madari Gyula igazgató úr vezetésével, és Ézsöl Boglárka, a Makrovilág Zarándok Utazási Iroda irodavezetőjével karöltve megkezdődött a „hazatérési hadművelet” 07.40-kor. Kimagasló és nélkülözhetetlen munkáját nagyon szépen köszönjük!

A szigorú adminisztratív korlátok testet öltve a következők:

1. Nem indul a WIZZ AIR gépe 09:55-kor.

2. WIZZ AIR gép indul még utoljára Tiranából (Albániából) 15.00-kor, de a WIZ AIR ügyfélszolgálata össze van omolva a rengeteg hívástól, így Boglárka csak a honlapjukról és a tiranai repülőtértől tudott információt szerezni.

3. A WIZZ AIR a podgoricai repülőtéren megtagadta 1 órán keresztül a repülőjegyek átfoglalását a tiranai járatra, míg végül egy reptéri vezető segített. Nagyon szépen köszönjük!

4. Montenegrói határ lezárva. Itt segítségünkre, Major Sándor montenegrói magyar konzul volt. Nagyon szépen köszönjük!

5. A montenegrói/albániai határhoz szállítást a rendkívül korrekt montenegrói partnerünk: MONTENEGRO TRANSFER (Mr. Dalibor) végezte, neki is nagyon szépen köszönjük!

6. Az albán határ lezárva. Itt segítségünkre Dr. Fodor Attila tiranai nagykövetség elsőbeosztottja volt. Nagyon szépen köszönjük!

7. Albániában csak olyan taxi közlekedhet, akinek a rendőrségtől a rendkívüli állapot miatt külön engedélye van. Ebben az albániai partnerünk az ALBANIA EXPRESS TRAVEL  (Ms. Alma) volt a segítségünkre. Szerzett megfelelő taxit nagyon gyorsan és nagyon emberi árért elszállított az albániai határtól a tiranai repülőtérre. Nagyon szépen köszönjük!

8. Madari Gyula igazgató úr, a nem a Makrovilághoz tartozó 3 magyar testvérre is figyelemmel volt. Miután tudott a repülőgép személyzete az utazási szándékukról. Telefonon tartotta velük a kapcsolatot, a WIZZ AIR fél órát várt, de ők is hazajöttek. Nagyon szépen köszönjük a WIZZ AIR vezetésének és személyzetének is! A késés oka az volt, hogy az albán határról mindannyiukat visszazavartak a montenegrói határra, de Madari Gyula negyed magával nem ment, közölte a határőrök vezetőjével, ha nem engedi át, akkor telefonál az Albán Rendőrség Igazgatójának, Ardi Veliu-nak. Ekkor a határőr viselkedése 180 fokos fordulatot vett és elvégeztette a koronavírus tesztet, az adminisztrációs munkát. Beengedte őket Albániába. A három fő is jöhetett utánunk.

A hadműveletben résztvevő embereknek tisztelet és köszönet. A Gondviselő Jóistennek pedig el nem múló hála!

Madari Gyula

Makrovilág Igazgató

 

Kelt: 2020.03.18.