5 NAPOS ZARÁNDOKLAT A SZENTFÖLDRE

Időpont 2017. október 18.-től
2017. október 22.-ig
Részvételi díj 199.500 Ft/fő vagy 680 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülőgéppel, helyi közlekedés autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió (reggeli, vacsora)

Egyágyas felár

64.435 Ft/fő vagy 220 €/fő

Reptéri illeték

kb. 59.000 Ft/fő

Egyéb költségek

Belépőkre: kb. 85 USD/fő Szervízdíj: kb. 50 USD/fő

További ajánlataink

5 napos Zarándoklat a Szentföldre

 

 

 

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

 

 

Program:

1. nap: Gyülekezés a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B terminálján reggel, utazás az EL AL menetrendszerinti járatával Tel Avivba. Továbbutazás Jaffába, szentmise lehetőség szerint a Szent Péter templomban, majd érkezés Názáretbe, szállás elfoglalása, vacsora. (1 éj)

 

2. nap: Názáretben szentmise, Angyali Üdvözlet bazilika, majd Mária kútja megtekintése. Utazás a Genezáreti-tóhoz: Nyolc Boldogság hegye, majd Tabgha, Kafarnaum, a Jordán folyó völgyén át Yardenit. Vacsora, szállás Betlehemben. (3 éj)

 

3. nap: programok Jeruzsálemben, Szent Anna templom és Bethesda tava, Via Dolorosa, Golgota hegye, Siratófal, Utolsó vacsora terme, Dávid király sírja, Elszenderülés temploma. Szentmise Jeruzsálemben. Látogatás Ein Karemban, a Keresztelő Szent János templom megtekintése. Este vacsora.

 

4. nap: Fél napos program Jeruzsálemben: Olajfák hegye, Miatyánk templom, Dominus Flevit, Elárulás barlangja, Getszemane-kert, Mária sírja és a Nemzetek Temploma, Szent István-kapu. Délután utazás Betlehembe, szentmise lehetőség szerint a Születés Bazilikában.


5.nap: Reggel transzfer Tel-Avivba a repülőtérre, repülés Budapestre, hazaérkezés. (Amennyiben esti járatra kapunk jegyet akkor a nap folyamán, reggeli után látogatás Emmauszba, illetve szabadidő és városnézés Tel-Avivban.)

 

 

Időpontok: október 18-22.

Részvételi díj: 199.500 Ft/fő vagy 680 €/fő

Reptéri illeték: kb. 59.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 64.435 Ft/fő vagy 220 €/fő

Belépőkre: kb. 85 USD/fő

Szervízdíj: kb. 50 USD/fő

 

A részvételi díj minimum 40 fizető fő esetén érvényes!

 

Kegyelmekben és lelkiekben gazdag zarándoklatot kívánnak a makrovilág munkatársai


 

Hasznos tudnivalók Izraelről:

 

  • Az országba történő beutazáshoz útlevélre van szükség, melynek a hazaérkezéstől még fél évig érvényesnek kell lennie! Jelenleg nincs olyan ország, melynek útlevélben szereplő pecsétje meghiúsítaná a beutazást Izraelbe. (Az útlevélben muzulmán, arab országok pecsétje hosszabb és körülményesebb ellenőrzést eredményezhet a repülőtéren! )

 

  • Magyar állampolgároknak nincs szükség vízumra turista célú beutazáshoz 90 napig!

 

  • Az utazáshoz védőoltásokra nincs szükség.

 

  • Időeltérés: Az Izraeli helyi idő két órával több a greenwichi középidőnél, azaz egy órával több a Közép-Európai/Magyar időnél

 

  • Időjárás/öltözködés: Az év nagy része meleg és napos, de a tél hideg lehet főként éjszaka és a magasabb területeken, valamint csapadékos. Javasolt mindenképpen esernyővel, esőkabáttal, kényelmes cipővel készülni az útra, készüljenek a melegbe fejfedővel, napszemüveggel. Fontos: a szent helyeken figyeljenek az illendő öltözködésre, hölgyeknél a vállak mindenképpen legyenek fedettek, az uraknál is ügyeljenek ,a térdek ne legyenek kint, tehát hosszú nadrág és esetenként fejfedő szükséges. 

 

  • Elektromos áram: Izraelben a legtöbb szálloda rendelkezik a megfelelő átalakítókkal, és nem szüóksége ezt az utasnak magával vinnie. De náluk az aljzatok eltérnek az Európában és az USA-ban használtaktól.

 

  • Izraeli pénznem: az új izraeli sékel (ILS).  Itthon a pénzváltókban sékelt nem tudnak váltani, csak USD-t és ezt kint tudják fizetőeszközként használni, vagy átválthatják ott sékelre.

 

  • Hitelkártya elfogadás: a legtöbb üzlet, étterem szálloda elfogadja a legtöbb hitelkártyát. (pl Visa, EuroCard/MasterCard, Diners Club, American Express).

 

  • Telefonálás: érdeklődjön saját mobilszolgáltatójánál.

 

 

 

Izrael zarándok térkép: 

 

http://www.goisrael.com/Tourism_Eng/Tourist%20Information/Planning%20your%20trip/Online%20tools/Pages/Order%20Information%20Kit.aspx

 


MINDIG FRISS INFORMÁCIÓK A BEUTAZÁSRÓL ÉS AZ ORSZÁGRÓL ELÉRHETŐK A KONZULI SZOLGÁLAT HONLAPJÁN! Utazás előtt érdemes áttekinteni!

 

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?izrael