ZARÁNDOKLAT A SZENTFÖLDRE: IZRAEL-JORDÁNIA

A jelentkezés minimum 3 héttel az út előtt szükséges a jordániai vízumügyintézés miatt! (Irodánk intézi!)
Időpont 2018. november 11.-től
2018. november 18.-ig
Részvételi díj 289.000 Ft/fő vagy 980 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülőgéppel, helyi közlekedés autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió (reggeli,vacsora)

Egyágyas felár

96.710 Ft/fő vagy 327 €6/fő

Reptéri illeték

kb. 59.000 Ft/fő vagy kb. 200 €/fő

Egyéb költségek

Kötelező sztornó biztosítás: 19.140 Ft/fő vagy 65 €/fő Belépők + szervízdíj Izraelbe: kb. 110 USD/fő + kb. 80 USD/fő Ki-belépési illeték+ Jordán szervízdíj: kb. 120 USD/fő

További ajánlataink


ZARÁNDOKLAT A SZENTFÖLDRE

IZRAEL – JORDÁNIA

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program:

1. nap: Gyülekezés a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B-n reggel az ELAL indulásoknál, utazás menetrend szerinti járattal Tel Avivba. Látogatás Ein Karemban, szentmise, a Mária találkozása Erzsébettel templom, majd a Keresztelő Szent János templom megtekintése. (Itt van a Makrovilág zarándokok magyar nyelvű Benedictus hálatáblája) Szállás Betlehemben (3 éj).

2. nap: Egész napos program Jeruzsálemben: Szent Anna templom és Bethesda tava (Jn 5,1-18), Via Dolorosa (Lk 23,26-32; Jn 18,28-20,10) Golgota hegye, Szent Sír bazilika (Jn.19.17-22), Utolsó vacsora terme (Lk 22,7-38), Dávid király sírja, Elszenderülés temploma.

3. nap: Utazás Betlehembe, szentmise, Születés Bazilika (Lk.2.1-20). Délután Jeruzsálem: Olajfák hegye, Miatyánk templom, Dominus Flevit, Elárulás barlangja, Getszemane-kert, Mária sírja és a Nemzetek Temploma.

4. nap: Reggeli után utazás a Holt-tengerhez, Qumran, Ein Gedi, fürdőzés a Holt-tengerben. Átkelés Jordániába, utazás a Nebo-hegyre (szentmise), Madabában megcsodáljuk a világhírű térképmozaikokat a Szent György templomban. Szállás Petrában. (1 éj)

5. nap: Reggeli után városnézés Petrában: látogatás a világörökséghez tartozó több ezer éves sziklavárosban Városnézés Ammanban: római színház, Odeon, Nymphaneum, Husszein király mecsete, Kopt ortodox templom.. Szállás Ammanban. (1 éj)

6. nap: Reggeli után Látogatás Jerash-ban: Hadrianus diadalíve, Hippodron, Forum, Zeusz templom, Oszlopos út (cardo maximus), Artemisz templom, Nymphaneum, katedrális. Átkelés Izraelbe, érkezés Názáretbe az Angyali Üdvözlet bazilika meglátogatása, szentmise, Szállás Názáretben. (1 éj)

7. nap: Reggeli után kirándulás: Kana, Yardenit, majd Tabgha (Mt.6.30-44), Kafarnaumba (Mt.9.8-26), a Nyolc Boldogság hegye szentmise (Mt.5.3-12). Haifa Szállás: Netanyán. (1 éj)

8. nap: Kora reggel transzfer Tel Avivba, repülés haza, érkezés Budapestre.

 

Időpont: november 11-18.

Részvételi díj: 289.000 Ft/fő vagy 980 €/fő

Reptéri illeték: kb. 59.000 Ft/fő vagy kb. 200 €6/fő

Sztornó biztosítás: 19.140 Ft/fő vagy 65 €/fő (fakultatív, jelentkezéskor fizetendő!)

Belépők + szervízdíj Izraelbe: kb. 110 USD/fő  + kb. 80 USD/fő

Ki-belépési illeték+ Jordán szervízdíj: kb. 120 USD/fő

Egyágyas felár: 96.710 Ft/fő vagy 327 €/fő

A részvételi díj minimum 35 fizető fő esetén érvényes!


Hasznos tudnivalók Izraelről:


 

  • Az országba történő beutazáshoz útlevélre van szükség, melynek a hazaérkezéstől még fél évig érvényesnek kell lennie! Jelenleg nincs olyan ország, melynek útlevélben szereplő pecsétje meghiúsítaná a beutazást Izraelbe. (Az útlevélben muzulmán, arab országok pecsétje hosszabb és körülményesebb ellenőrzést eredményezhet a repülőtéren! )
  • Magyar állampolgároknak nincs szükség vízumra turista célú beutazáshoz 90 napig!
  • Az utazáshoz védőoltásokra nincs szükség.
  • Időeltérés: Az Izraeli helyi idő két órával több a greenwichi középidőnél, azaz egy órával több a Közép-Európai/Magyar időnél
  • Időjárás/öltözködés: Az év nagy része meleg és napos, de a tél hideg lehet főként éjszaka és a magasabb területeken, valamint csapadékos. Javasolt mindenképpen esernyővel, esőkabáttal, kényelmes cipővel készülni az útra, készüljenek a melegbe fejfedővel, napszemüveggel. Fontos: a szent helyeken figyeljenek az illendő öltözködésre, hölgyeknél a vállak mindenképpen legyenek fedettek, az uraknál is ügyeljenek ,a térdek ne legyenek kint, tehát hosszú nadrág és esetenként fejfedő szükséges. 
  • Elektromos áram: Izraelben a legtöbb szálloda rendelkezik a megfelelő átalakítókkal, és nem szüóksége ezt az utasnak magával vinnie. De náluk az aljzatok eltérnek az Európában és az USA-ban használtaktól.
  • Izraeli pénznem: az új izraeli sékel (ILS).  Itthon a pénzváltókban sékelt nem tudnak váltani, csak USD-t és ezt kint tudják fizetőeszközként használni, vagy átválthatják ott sékelre.
  • Hitelkártya elfogadás: a legtöbb üzlet, étterem szálloda elfogadja a legtöbb hitelkártyát. (pl Visa, EuroCard/MasterCard, Diners Club, American Express).
  • Telefonálás: érdeklődjön saját mobilszolgáltatójánál.

 

Izrael zarándok térkép: 

http://www.goisrael.com/Tourism_Eng/Tourist%20Information/Planning%20your%20trip/Online%20tools/Pages/Order%20Information%20Kit.aspx


MINDIG FRISS INFORMÁCIÓK A BEUTAZÁSRÓL ÉS AZ ORSZÁGRÓL ELÉRHETŐK A KONZULI SZOLGÁLAT HONLAPJÁN! Utazás előtt érdemes áttekinteni!

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?izrael


Hasznod tudnivalók Jordániáról:


A jelentkezés minimum 3 héttel az út előtt szükséges a jordániai vízumügyintézés miatt! (Irodánk intézi!)

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?jordania#c