Észak Velencéje cári köntösben: a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR és környéke, FATIMA 100 tükrében!

Időpont 2017. október 6.-től
2017. október 10.-ig
Részvételi díj 119.850 Ft/fő vagy 405€/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

vacsora: 9.900 Ft/fő

Egyágyas felár

49.950 Ft/fő

Reptéri illeték

kb. 65.000 Ft/fő

Egyéb költségek

Belépők: kb. 170$/fő (Előre fizetendő! Minden programot magába foglal!) Vízum: kb. 24.000 Ft/fő

Észak Velencéje cári köntösben: a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR és környéke, FATIMA 100 tükrében!
5 nap/4 éjszaka

Utazás: repülővel, helyben autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálon, az Aeroflot indulásoknál. 10:55-kor. A repülő 12:55-kor indul, átszállás Moszkvában, majd érkezés Szentpétervárra 19:40-kor. Transzfer a szálláshelyre, majd sétahajókázás a Néván. Szállás Szentpéterváron.(4 éj)

2. nap: Reggeli után Novgorod városába, Oroszország egyik legősibb városába utazunk. Megtekintjük a város történelmi emlékeit, melyek 1992 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján: Szófia-katedrális, novgorodi Kreml. A város közvetlen közelében található a Jurjev kolostor, Volhov -folyó partján, mely egy máig fennmaradt ortodox férfi kolostor, benne a 12. századból való Szent György Katedrálissal. Késő délután betérünk a szintén Novgorod közelében lévő khutyni tartományban fekvő Szent Varlaam monostorba. Szabadidő Novgorodban, majd visszatérés Szentpétervárra.

3. nap: Napunkat a világhírű Ermitázs Múzeumban kezdjük, amely a világ egyik legnagyobb múzeuma, mára 380 ezer kép és 2.5 millió műtárgy gazdagítja a kínálatot, melyek között olyan világhírű művészek alkotásai találhatók, mint Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. FATIMA 100: Egyidejű hálaadó ima Budapesttel és Fatimával, Szentpéterváron a Kazán Székesegyházban. Napunkat a város további felfedezésével folytatjuk: Admiralitás, Palota tér, Nagy Péter cár lovas szobra, Izsák Székesegyház és tér, szentpétervári szfinxek a Vasilevskiy szigeten, Kunstkamera Múzeum kívülről, Szenátus tér, Mariinsky tér és színház. Majd látogatást teszünk a Péter-Pál erődnél, az egykori Nyúl szigeten, ahonnan Szentpétervár története indult, illetve megnézzük a Romanov dinasztia síremlékeit a katedrálisban. Napunkat a Gribojedov csatorna partján álló, impozáns látványt nyújtó ötkupolás templomban, A Megváltó temploma a Kiontott Vér helyén zárjuk.

 

4. nap: Reggeli után Carszkoje Szelóba, azaz „Puskinvárosba” kirándulunk. Nagy Katalin cárnő nyári palotája a város ékköve és az orosz barokk megtestesülése. A palotába megtekintése során láthatjuk a világhírű Borostyánkabinetet is. A palotát óriási udvar és kert veszi körül, mely egyike Oroszország első angolparkjainak. Továbbutazunk Peterhofba, mely az orosz uralkodók legkedveltebb nyaralóhelye volt. Megtekintjük a királyi palota együttest, amely az „orosz Versaillesként” vált ismertté, de a francia mintát követve is megőrizte orosz individuumát, ettől válik méltán felejthetetlenné. Utazás vissza Szentpétervárra, ahol késé délután lehetőség lesz egy kis szabadidőre, vásárlásra egyénileg a városban.

5. nap: Utolsó napunkat az Alexander Nevsky Lavra monostor meglátogatásával zárjuk, A monostort I.Péter cár alapította a 18.század elején, érdekessége, hogy ma is aktív szerzetesi élet folyik, saját maguk által készített frissen sütött kenyerüket a szomszédos téren árusítják a látogatóknak. A templom mellett elterülő temetőben, számos híres orosz író és zeneszerző síremléke található. Kora délután transzfer a repülőtérre, hazaindulás 15:15-kor Budapestre, érkezés: 19:35.

 

Időpont: 2017. október 6-10.-ig (péntek-kedd)
Részvételi díj: 119.850 Ft/fő vagy 405€/fő
4 vacsora: 9.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: kb. 65.000 Ft/fő 
Egyágyas felár: 49.950 Ft/fő
Belépők: kb. 170$/fő (Előre fizetendő! Minden programot magába foglal!)
Vízum: kb. 24.000 Ft/fő


 FONTOS!
1, Az útleveleket személyesen kell leadnia irodánkban, legkésőbb1 hónappal az indulás előtt, mert 2-3 hét a vízumügyintézés. Tehát: 2017.09.06.-ig.
FONTOS! Mindenképpen szükséges leadni a vízumügyintézés miatt az útlevéllel egyidejűleg az alábbiakat: EZEKKEL MINDEN UTASNAK RENDELKEZNIE KELL!

 

o    1 db mostanában készült, fehér hátterű, színes igazolványkép - 3,5x4,5 cm  (sötét szemüveg/fejfedő nélküli - CSAKIS hivatalos fényképész által készített kép az elfogadható!)

o    az útlevélnek feltételei: (min. a hazaérkezést követő 6 hónapos érvényesség, legalább 2 üres, egymással szemben lévő oldal)