A LENYŰGÖZŐ GRÚZIA – ÖRMÉNYORSZÁG

A LENYŰGÖZŐ GRÚZIA – ÖRMÉNYORSZÁG

2017-ES ÁRON!!!
Időpont 2018. szeptember 20.-től
2018. szeptember 27.-ig
Részvételi díj 198.000 Ft/fő vagy 675 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben busszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

10-15 €/nap (helyszínen kell fizetni), 1 alkalommal Tbilisziben folklore estet tervezünk, vacsorával egybekötve, amelynek az ára 20-30 Euro/fő (fakultatív)

Egyágyas felár

68.510 Ft/fő

Reptéri illeték

kb. 70.000 Ft/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 4.520 Ft/fő fő (Biztosítás az úthoz kötelező. Amennyiben nem irodánkban köti, úgy meglétéről igazolás szükséges) Poggyászdíj: (max 20 kg) kb. 28.900 Ft/fő vagy 97 €/fő, a foglaláshoz tartozik egy ingyenes kézipoggyász: max. 55x40x23 cm és max

További ajánlataink

 

A LENYŰGÖZŐ GRÚZIA – ÖRMÉNYORSZÁG
MÉG MINDIG VÁLTOZATLAN - 2017-ES ÁRON!!!

 

 

A Kaukázus égbenyúló ormai, az Ararát hegység misztikus történelme, a 7000 éves szőlő-bor kultúra, 301, az első keresztény állam létrejötte, a szépségéről messze földön híres Grúzia, a kéklő Fekete-tenger mindmegannyi indok az utazásra.

 

Utazás: repülővel, helyben busszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: Reggeli (igény szerint vacsora)

 

Program:

1. nap: Találkozás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 14:20-kor, indulás 16:20-kor Kutaisibe, Grúziába. Érkezés: 21:20. Este transzfer a szállodába. (1 éj Kutaisi)

 

2. nap: Reggeli után felkeressük a Bagrati katedrálist és a Gelati monostort. Mindkettő a Világörökség része. Megtekintjük még a Motsameta kolostort is, mely egy festői folyókanyarulatban fekszik, erdőkkel körülvéve, majd rácsodálkozunk a Katshki sziklára, melynek a tetején 40 méter magasan a mai napig grúz szerzetesek élnek. Délután megtekintjük a csodás Borjom-Kharagauli Nemzeti parkot és meglátogatjuk a lenyűgöző 13. század béli Rabati erődítmény és kastély komplexumot. Szállás Akhaltsikheben. (1 éj)

3. nap: Reggeli után Grúzia déli részén a határ felé, Vardzia barlangvárosba érkezünk, útközben megállunk a festői szépségű Khertvisi erődnél egy-két páratlan fotóra. Továbbutazás a Bavra határátkelőn át Örményország második legnagyobb városába, Gyumriba. A városnézés során felkeressük azt a teret is, ahol 2016-ban Ferenc pápa örményországi látogatásakor misézett. Szállás Jerevánban, Örményország fővárosába. (3 éj)

 

4. nap: Délelőtt indulás Ecsmiadzin-ba, az Örmény Egyház központjába, majd megállunk a Zvartnots templomnál, mely a Világörökség és a világépítészet kiemelkedő része. (fenséges romok), majd kirándulás a  Khor-Virap (Mély verem) kolostorhoz, innen nyílik a legjobb kilátás a bibliai Ararát hegyre. Itt raboskodott 13 évig Világosító Szent Gergely.

 

5. nap: A napot a Garni pogány templommal kezdjük, majd a Geghard monostor (Világörökség) megtekintése. Délután felfedezzük Jerevánt (városnézés): Városközpont, Köztársaság tér, Parlament, Elnöki palota, Opera. Napunkat a híres Ararát konyak gyár meglátogatásával zárjuk. (Ararát konyak 1900-ban Párizsban nagydíjas lett a francia konyakok előtt.) 

 

6. nap: Reggel a világhírű a Madenadaran (Ősi kéziratok gyűjteménye) múzeumban kezdün,k, majd utazás a Sadakhlo Grúz-Örmény határon át vissza Grúziába, útközben megpihenünk a világ egyik legmagasabban fekvő édesvizű tava, a Szevan tó partján, délután Tbiliszi városnézés. Óváros látnivalói: Metekhii templom, felvonóval felmegyünk a Narikala erődhöz. (Grúzia szimbóluma, „Anyja”), Sulphur fürdő, Sioni katedrális, Ancsiszkáti      templom, Szabadság tér, Opera, Parlament, zárásul még megtekintjük az Ananuri erődöt. Este lehetőség lesz egy vacsorával egybekötött fergeteges grúz folklór esten is részt venni. (fakultatív) Szállás Tbilisziben (1 éj)

 

7. nap: Délelőtt utazás Mtskheta-ba Grúzia ősi fővárosa. Jvari székesegyház- kolostor (6. sz), Szvetichoveli Székesegyház (9. sz). Mindkettő a Világörökség része. Délután betérünk egy kellemes borkóstolóra, mert a grúz boroknak nincs párja, nem szabad kihagyni! A nap zárásaként ellátogatunk az Okatse Kanyonba, a Prometheus cseppkőbarlangba, a látvány egyedülálló és lenyűgöző! Szállás Kutaisiben (1 éj)

 

8. nap: A napit Batumi városában, a „grúz Las Vegas-ban” töltjük. A Fekete-tenger partján elterülő, fényárban úszó szökőkútjai, pompás épületei és a nagyvárosi fergeteg teszi felejthetetlenné Batumit. Késő este visszatérés Kutaisibe, a repülő indulása: 21:50, érkezés Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 23:05-kor.

 

Időpont: 2018.szeptember 20-27.

Részvételi díj: 198.000 Ft/fő vagy 675 €/fő

Illetékek: kb. 70.000 Ft/fő vagy  kb. 237 €/fő

Poggyászdíj: (max. 20 kg) kb. 28.900 Ft/fő vagy 97 €/fő, a foglaláshoz tartozik egy ingyenes kézipoggyász: max. 55x40x23 cm és max. 10 kg

Biztosítás: 4.520 Ft/fő (Biztosítás az úthoz kötelező. Amennyiben nem irodánkban köti, úgy meglétéről igazolás szükséges)

Egyágyas felár: 68.510 Ft/fő vagy 232 €/fő

Vacsora: 10-15 Euro/nap (helyszínen kell fizetni), 1 alkalommal Tbilisziben folklore estet tervezünk, vacsorával egybekötve, amelynek az ára 25-30 USD/fő (fakultatív)
Belépők, szervízdíjak: kb. 65 USD/fő (helyszínen fizetendők)

Útlevél szükséges az utazáshoz!

FIGYELEM! Budapest-Kutaisi és vissza útvonalon az utazás a Wizz Air fapados légitársasággal történik. Ha megvesszük a repülőjegyeket 24 órán belül fizetni kell! A programban szereplő árak csak bizonoyos ideig biztosíthatók. Névcsere viszont ingyenes az indulás előtti 3 napig. Célszerű és gazdaságos mielőbb jelentkezni a részvételi díj 40%-ának befizetésével! 

ÉLMÉNYEKBEN ÉS KEGYELMI ÉRZÉSEKBEN GAZDAG UTAT KÍVÁNNAK A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!