buszos-repülős ORSZÁGOS JUBILEUMI ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA nagyzarándoklattal összekötve: LOURDES – SANTIAGO DE COMPOSTELA-FATIMA útvonalon

Lelkivezető: Rev. Csókay Károly SJ, miskolci Isten Ige jezsuita templom ny. plébánosa
Időpont 2017. október 1.-től
2017. október 10.-ig
Részvételi díj 299.500 Ft/fő vagy 1015 €/fő (félpanzióval!)
Online jelentkezés
Utazás

odautazás autóbusszal, vissza repülővel

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió (reggeli+ vacsora)

Egyágyas felár

85.000 Ft/fő vagy 288 €/fő

Reptéri illeték

kb. 15. 000Ft/fő vagy 51 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 5600 Ft/fő + Fakultatív kirándulás Lisszabonba: 10.000 Ft/fő (min. 25 fő esetén) + Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak: kb. 70 €/fő

További ajánlataink

buszos-repülős

ORSZÁGOS JUBILEUMI ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA

nagyzarándoklattal összekötve:

LOURDES – SANTIAGO DE COMPOSTELA-FATIMA útvonalon

 

 

Lelkivezető: Rev. Csókay Károly SJ, miskolci Isten Ige jezsuita templom ny. plébánosa

 

 

1917-ben, a Cova da Irina nevű helyen a Szűzanya megjelent 3 pásztorgyermeknek. A déli imádság után kövekből kis házat kezdtek el építeni azon a helyen, ahol ma a bazilika áll. Hirtelen nagy fényt láttak, aztán egy hölgyet a kezében rózsafüzérrel, aki arra kérte a gyermekeket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az órában jöjjenek el ugyanide. Így is lett, a Szűzanya ötször eljött hozzájuk. Az utolsó jelenéskor, október 13-án, kb. 30-70.000 ember volt jelen, amikor a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna…

….ezeknek a csodás jelenéseknek a 100. évfordulóját ünnepeljük 2017-ben!

 

Utazás: odautazás autóbusszal, vissza repülővel

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli+ vacsora)

 

Program:

1. nap: Indulás a később megadott időpontban Budapest- Népliget metrómegálló, Planetárium tábla elől. Felszállási lehetőségek még az M7-es autópálya mentén. Utazás Szlovénián keresztül. Első megálló Palmanovában, a csillag alakú erődítményvárosban, itt szentmise a bazilikában. Szállás Genova környékén. ELSŐ ESTE NINCS VACSORA!!

2. nap: Reggeli után a Cote d’Azur mentén utazás Carcassonne-ba, a vár és a St. Nazaire bazilika megtekintése. Vacsora, szállás Lourdesben (3éj)

3. nap: Reggeli után zarándokprogramok: szentmise, kegyhely látnivalóinak megtekintése, részvétel az esti gyertyás körmeneten. Vacsora.

4. nap: Reggeli, szentmise, múzeumok megtekintése, keresztút, szabadidő, este gyertyás körmenet. Vacsora.

5. nap: Hajnali indulás, útközben csomagolt reggeli elfogyasztása. Továbbutazás Spanyolországba, szentmise Covadongában, majd tovább utazás. Vacsora, szállás Santiago de Compostelában.

6. nap: Reggeli után városnézés, majd a zarándokhely megtekintése Santiago de Compostelában (Szent Jakab apostol temetkezési helye, a híres gyalogos zarándoklat az El Caminó fő célja), szentmise. Innen továbbutazás Portugáliába, rövid városnézés Portóban. (12-ik században épült katedrális, barokk Clérigos templom, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának kék-fehér „azulejo” csempetablói, 2 szintes Eiffel tervezte Ponte Dom Luis –híd). A késő esti órákban érkezés Fatimába, a világ legnagyobb Mária-kegyhelyének egyikébe, szállás elfoglalása, vacsora (4 éj)

7. nap: Zarándokprogramok Fatimában: Magyar Keresztút, felkeressük Valinhos-t, ahol az augusztus 13-i elmaradt jelenés után, augusztus 19-én jelent meg a Szűz Anya, mivel a gyerekeket addig börtönben tartották. Látogatás Aljustrelben, a három látnok gyermek házánál. Délután a régi (Francesco és Jacinta sírja) és az új bazilika megtekintése. Fakultatív buszos kirándulás Lisszabonba (10.000 Ft/fő). Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

8. nap: Magyarok Nagyasszony ünnepén lehetőség szerint szentmise a Szent István kápolnában, majd közös imaóra az országos zarándoklat keretében. Délután kirándulás Batalha (Győzelmes Szűzanya temploma és kolostora, mely I. János portugál király fogadalmi temploma, a kasztíliai seregek felett aratott 1385-ös győzelmére építtetett, angol gótikus stílusban). Nazaré (romantikus halászfalu volt egykor az óceán partján), Alcobaça (a legnagyobb portugál ciszterci kolostor, itt van eltemetve a híres portugál szerelmespár, az orvul meggyilkolt Ines de Castro és I. Péter király) útvonalon. Este részvétel a gyertyás körmeneten. 

9. nap: Reggeli szentmise után egész napos kirándulás Obidos – Mafra (a székesegyház épületegyüttesének megtekintése) – Sintra (portugál királyok nyári rezidenciája) Cabo da Roca (Európa legnyugatibb pontja) Estoril (üdülő) útvonalon, majd este Fatimában vacsora.

10. nap: Reggeli után transzfer a reptérre. Indulás Budapestre 10:35-kor, érkezés 15:05-kor.

 

Időpont: október 1-10.
Részvételi díj 30 fő esetén: 299.500 Ft/fő vagy 1015 €/fő (félpanzióval!)
Reptéri illeték: kb. 15. 000Ft/fő vagy 51 €/fő
Egyágyas felár: 85.000 Ft/fő vagy 288 €/fő
Biztosítás: 5600 Ft/fő
+ Fakultatív kirándulás Lisszabonba: 10.000 Ft/fő (min. 25 fő esetén)
+ Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak: kb. 70 €/fő

 

 

KEGYELMEKBEN ÉS ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG ZARÁNDOKLATOT KÍVÁNNAK

A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!