repülős-buszos ORSZÁGOS JUBILEUMI ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA nagyzarándoklattal összekötve: FATIMA- SANTIAGO DE COMPOSTELA- LOURDES útvonalon

Lelkivezető: Rev. Zahar Béla, pásztói plébános úr
Időpont 2017. október 5.-től
2017. október 14.-ig
Részvételi díj 299.500 Ft/fő vagy 1015 €/fő (félpanzióval!)
Online jelentkezés
Utazás

odautazás repülővel, vissza autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió (reggeli+ vacsora)

Egyágyas felár

90.000 Ft/fő vagy 305 €/fő

Reptéri illeték

kb. 20. 000Ft/fő vagy 68 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 5600 Ft/fő + Fakultatív kirándulás Lisszabonba: 10.000 Ft/fő (min. 25 fő esetén) + Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak: kb. 70 €/fő

További ajánlataink

repülős-buszos

ORSZÁGOS JUBILEUMI ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA

nagyzarándoklattal összekötve:

FATIMA- SANTIAGO DE COMPOSTELA- LOURDES útvonalon

 

 

Lelkivezető: Rev. Zahar Béla, pásztói plébános úr


 

1917-ben, a Cova da Irina nevű helyen a Szűzanya megjelent 3 pásztorgyermeknek. A déli imádság után kövekből kis házat kezdtek el építeni azon a helyen, ahol ma a bazilika áll. Hirtelen nagy fényt láttak, aztán egy hölgyet a kezében rózsafüzérrel, aki arra kérte a gyermekeket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az órában jöjjenek el ugyanide. Így is lett, a Szűzanya ötször eljött hozzájuk. Az utolsó jelenéskor, október 13-án, kb. 30-70.000 ember volt jelen, amikor a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna…

….ezeknek a csodás jelenéseknek a 100. évfordulóját ünnepeljük 2017-ben!

 

Utazás: odautazás repülővel, vissza autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli+ vacsora)

Program:

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 13:50-kor. Indulás Lisszabonba a TAP portugál légitársaság járatával 15:50-kor. Érkezés 18:35-kor. Transzfer a szállodába. ELŐ ESTE NINCS VACSORA!

2. nap: Zarándokprogramok Fatimában: Magyar Keresztút, és felkeressük Valinhos-t, ahol az augusztus 13-i elmaradt jelenés után, augusztus 19-én jelent meg a Szűz Anya, mivel a gyerekeket addig börtönben tartották. Látogatás Aljustrelben, a három látnok gyermek házánál. Délután a régi (Francesco és Jacinta sírja) és az új bazilika megtekintése. Fakultatív buszos kirándulás Lisszabonba (10.000 Ft/fő). Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

3. nap: Reggeli szentmise után egész napos kirándulás Obidos – Mafra (a székesegyház épületegyüttesének megtekintése) – Sintra (portugál királyok nyári rezidenciája) Cabo da Roca (Európa legnyugatibb pontja) Estoril (üdülő) útvonalon, majd este Fatimában vacsora.

4. nap: Magyarok Nagyasszony ünnepén lehetőség szerint szentmise a Szent István kápolnában, majd közös imaóra az országos zarándoklat keretében. Délután kirándulás Batalha (Győzelmes Szűzanya temploma és kolostora, mely I. János portugál király fogadalmi temploma, a kasztíliai seregek felett aratott 1385-ös győzelmére építtetett, angol gótikus stílusban). Nazaré (romantikus halászfalu volt egykor az óceán partján), Alcobaça (a legnagyobb portugál ciszterci kolostor, itt van eltemetve a híres portugál szerelmespár, az orvul meggyilkolt Ines de Castro és I. Péter király) útvonalon. Este részvétel a gyertyás körmeneten.

5. nap: Reggeli után tovább utazás Portóba. (12-ik században épült katedrális, barokk Clérigos templom, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának kék-fehér „azulejo” csempetablói, 2 szintes Eiffel tervezte Ponte Dom Luis –híd). Rövid városnézés után utazás Santiago de Compostelába, itt a zarándokhely megtekintése (Szent Jakab apostol temetkezési helye). Vacsora, szállás Santiago de Compostelában.

6. nap: Hajnali indulás, utazás Észak-Spanyolországon, Covadongán keresztül. Itt szentmise. Vacsora, szállás Lourdesban (3 éj).

7. nap: Reggeli után zarándokprogramok: szentmise, kegyhely látnivalóinak megtekintése, részvétel az esti gyertyás körmeneten. Vacsora.

8. nap: Reggeli, szentmise, múzeumok megtekintése, keresztút, szabadidő, este gyertyás körmenet. Vacsora.

9. nap: Kora reggel utazás Carcassonne-ba, a vár és a St. Nazaire bazilika megtekintése, majd a Cote d’Azur mentén továbbutazás Genovába. Vacsora, szállás Genovában vagy környékén.

10. nap: Indulás a kora reggeli órákban Palmanovába, a csillag alakú erődítményvárosba, itt szentmise a bazilikában. Továbbutazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpont: október 5-14.
Részvételi díj 30 fő esetén: 299.500 Ft/fő vagy 1015 €/fő (félpanzióval!)
Reptéri illeték: kb. 20. 000Ft/fő vagy 68 €/fő
Egyágyas felár: 90.000 Ft/fő vagy 305 €/fő
Biztosítás: 5600 Ft/fő
+ Fakultatív kirándulás Lisszabonba: 10.000 Ft/fő (min. 25 fő esetén)
+ Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak: kb. 70 €/fő

 

Jelentkezési határidő: augusztus 11-ig, 100.000 Ft/fő előleg befizetésével.

 

 

KEGYELMEKBEN ÉS ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG ZARÁNDOKLATOT KÍVÁNNAK

A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!