A GYÖNYÖRŰ MOLDVAI KOLOSTOROK, BESSZARÁBIA,DUNA-DELTA TORKOLAT

Időpont 2018. július 16.-től
2018. július 21.-ig
Részvételi díj 104.990 Ft/fő vagy 355 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

busszal

Elhelyezés

Erdélyben, illetve Moldovában fizetővendég-szolgálat keretében vagy szállodában

Ellátás

reggeli

Vacsora

20.370 Ft/fő vagy 70 €/fő

Egyágyas felár

32.000 Ft/fő vagy 110€/fő

Egyéb költségek

+ Belépők; idegenforgalmi adó, szervízdíjak + Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

További ajánlataink

 

A gyönyörű moldvai kolostorok, Besszarábia és a lenyűgöző Duna-Delta torkolat

 


Utazás: busszal

Elhelyezés: Erdélyben, illetve Moldovában 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, Népliget metrómegálló, Planetárium tábla elől. Utazás Nyíregyháza-Mátészalka-Szatmárnémeti (Satu Mare) – Dés – Vatra Moldovitei útvonalon (kb. 660 km). A szükséges  megállókon túl az első program Szatmárnémetiben lesz. Főtér látnivalói: Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt fogadták el 1711-ben a szatmári békét), egykori városháza, a „láncos templom”, új városközpont. Nagybányán a híres művészkolónia meglátogatása. Dés főterén áll az erdélyi gótika legszebb temploma. (református) Beszterce a főtéren a lábasházakat csodáljuk meg, a régi főtéren az impozáns evangélikus templom áll. Szállás Vatra Moldovitei környékén.

2. nap: Ma egész nap a moldvai kolostorokat csodáljuk. Mitől olyan híresek? Kívül-belül festettek. És hány van? Több tucat, de nekünk csak négyre lesz időnk, ám ezek a legszebbek és leghíresebbek. Ezeket általában fejedelmek építették, püspökök és minimum 500 évesek.

Első a Moldovita: (Vatra Moldovitei) 1532-ben épült, várfal veszi körül, világhírű.

A Sucevita kolostor 1580 Moldva legnagyszerűbb műemléke és freskói révén méltán tett szert világhírre. Szűz Mária himnusza, 24 festmény, Erények lépcsője, Teremtés freskók ismertek.

Humor: (Gura-Humorului) kolostor 1415-ből, leghíresebb freskója a boltozaton látható: Az imádkozó Szűz Mária. A kolostor a világörökség része.

Voronet kolostortemplomot 1488-ban alapították. Híres freskói: Világ teremtése, Ádám kiűzetése a paradicsomból, Utolsó ítélet. A világörökség része.

Kolostor látogatás befejezéseként megtekintjük Suceavában a Nepomuki Szent János katolikus templomot. Útban szállásunkra Románia egyik leghíresebb bortermelő helyiségében Cotnariban borkóstolóval lemossuk a sok régi festékport. Szállásunk Iasiban vagy környékén

3.nap: Iasiban a római katolikus Miasszonyunk püspöki székesegyházban kezdünk. Majd megnézzük büszkeségüket: a Művelődési palotát és a Trei Ierarhi-templomot. (mindkettőt kívülről) és irány Moldávia-Besszarábia, Kisinyov a főváros, mely a legzöldebb város Európában. Látnivalók: Központi park, Krisztus születése székesegyház, Diadalkapu, Stefan cel Mare emlékmű, séta a városban. Szállás Kisinyovban.

4.nap: Reggeli kezdés az Isteni Gondviselés katolikus székesegyházban, majd délnek eredünk. Útközben megállunk a moldvai Comrat városban. Itt megtekintjük a Keresztelő Szent János templomot (Sankt Ioan Botezator) parkkal együtt. A határon Galatinál kelünk át és megyünk Tulcsába (Tulcea), a Duna-Delta fővárosába, itt szállás.

5.nap: Korán reggel a Szent Mihály arkangyal katolikus templomban kezdünk. A mai nap izgalmát és örömét a hajókázás adja, amely elvisz bennünket a Duna-Delta tavakkal, holtágakkal és csatornákkal át- meg átszőtt útvesztőjébe, a természet ősi világába, egészen Sulinába és vissza. (fakultatív, kb. 30 €/fő) Aki nem szeretne hajókázni, annak szabadidő a lenyűgöző Tulceaban, a délutáni órákban utazás Bukarestbe.

6.nap: Reggeli után városnézés Bukarestben. Bukarest a kontrasztok városa, és emiatt sajátosan érdekes, izgalmas. A Bucaresti szó eredeti jelentése: az Öröm városa. A városnézés során az óvároson át, megtekintjük a parlamentet, a diadalívet és betérünk a világhírű Falumúzeumba, amely az egész világon egyedülálló.  Majd utazás haza Nagyszeben – Déva – Arad – Szeged – Budapest útvonalon. Érkezés haza a késő esti órákban.

Időpont: 2018. július 16-21.

Részvételi díj: 104.990 Ft/fő vagy 355 €/fő

Vacsora: 20.370 Ft/fő vagy 70 €/fő

Egyágyas elhelyezés: 32.000 Ft/fő vagy 110 €/fő

 

+ Belépők; idegenforgalmi adó, szervízdíjak

+ Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)