TOSZKÁNA, ELBA, CINQUE TERRE

A művészet és a természet szerelmeseinek
Időpont 2018. szeptember 24.-től
2018. szeptember 29.-ig
Részvételi díj 85.980 Ft/fő vagy 291 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal, vonattal, hajóval

Elhelyezés

2-3 ágyas egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

15.500 Ft/fő vagy 53 €/fő

Egyágyas felár

45.000 Ft/fő vagy 153 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 3.390 Ft/fő

További ajánlataink

 

A művészet és a természet szerelmeseinek:

TOSZKÁNA, ELBA, CINQUE TERRE 


Utazás: autóbusszal, vonattal, hajóval

Elhelyezés: 2-3 ágyas egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli+ vacsora)

Program:

1. nap: Indulás reggel 6 órakor Budapest-Népliget, Planetárium tábla elől. Utazás Szlovénián keresztül, szükséges megállókkal, majd érkezés az „árkádok városába” Portogruaroba: "...csak a víz hiányzik, hogy teljes legyen hasonlósága Velencéhez..." (Ippolito Nevio) Rövid séta keretében felfedezzük a várost, a Lemene folyó partján sétálva megcsodáljuk a velencei gót stílus jegyeit tükröző antik épületeket. Útunkat tovább folytatva este megérkezünk Montecatini Termébe, ahol már vacsorával várnak minket.

 

2. nap: Reggeli után az egész napot a Toszkán fővárosban, a reneszánsz bölcsőjében, Firenzében töltjük. A városba vonattal utazunk be, gyalogosan fedezzük fel a látnivalókat: Dóm Brunellesci híres kupolájával, Giotto harangtornya, a Keresztelőkápolna lenyűgöző bronzkapui, Orsanmichele templom, Santa Croce templom – Firenze kiválóságainak Panteonja-, Palazzo Vecchio, Loggia Lanzi, Uffizi képtár-magyar tárlatvezetéssel-, majd a Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal, és a Pitti Palota (kívülről). Vacsora a szállodában.

 

3. nap: Ma pihentetőbb napunk lesz, melynek első állomása egy percnyi csoda: Pisa. A Dóm, a Battistero, a román-gót stílus remekműve, a Ferde-torony pedig maga egy unicum. Utána Toszkána gótikus gyöngyszemét Sienát, fedezzük fel. Városnézés során megnézzük a Városházát, a Piazza Campo-t, és a Dómot. A gyönyörű látvány után fantasztikus, Toszkán borkóstolón veszünk részt, ahol megízleljük a leghíresebb toszkán borokat.

 

4. nap: Több mint 100 évet utazunk vissza, és egy egésznapos túra keretében fedezzük fel az UNESCO Világörökségét képző Cinque Terre („Öt föld”) meredek sziklafaliba épült apró településeit (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare). Ámde nem lesz ez olyan egyszerű, ugyanis a terület autóforgalomtól mentes. Így La Spezia városából vonattal indulunk útnak. Riomaggiorében leszállunk, gyönyörködünk kicsit, majd hajóval Manarola, Corniglia, és Vernazza előtt elhaladva érkezünk meg Monterossoba. A bátrabbak akár meg is mártózhatnak a tengerben, de lesz idő fagyizni, grappát, bort, tésztát, szuvenírt vásárolni is. Innét vonattal megyünk vissza La Speziába, ahol a busz már vár minket, és fáradt testünket, de boldog lelkünket visszaviszi a szállodába az „utolsó vacsorára”.

(Figyelem! Rossz idő esetén a hajók nem mennek ki, így vonattal fogjuk megtenni az utat!)

 

 

 

 

5. nap: Fakultatív kirándulás Elba-szigetére. Aki nem tart velünk, Montecatini Termében szabad programot csinálhat, pl. felkereshet egy termálfürdőt, vagy vonattal bemehet Firenzébe. Reggeli után indulunk Piombino városába, ahonnét komppal megyünk át a szigetre, Portoferraio-ba. Megnézzük, hogyan élt itt száműzetésben Bonaparte Napoleon, majd eltöltjük ebédidőnket. Délután látogatás Porto Azzurro hangulatos kisvárosában, séta az azúrkék vízű öbölben. Este komppal vissza utazunk a csizmára, és vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el. Rossz idő esetén, ha a hajók nem mennek, meglepetés program!!

 

6. nap: Hazafelé egy turisták által aligha ismert gyönyörű észak-olasz kisvárost, Bassano del Grappát keressük fel a Brenta folyó partján. Már a városka környezete elegendő ok arra, hogy ide látogassunk. A híres fa hídján kívül felkeressük, a még híresebb grappa múzeumot. Fognak adni kóstolót is a törköly párlatból, így biztosan jókedvűen érkezünk majd meg késő este Budapestre.

 

Időpontok: szeptember 24-29.

Részvételi díj: 85.980 Ft/fő vagy 291 €/fő

Vacsora: 15.500 Ft/fő vagy 53 €/fő

Egyágyas felár: 45.000 Ft/fő vagy 153 €/fő

Biztosítás: 3.390 Ft/fő

 

 

+Külön, előre fizetendő fakultatív költségek:

  • Uffizi képtár-magyar tárlatvezetéssel: 30 €/fő
  • Kirándulás Cinque Terrére (min. 30 fő esetén): kb. 30 €/fő
  • Kirándulás Elba szigetére (min. 30 fő esetén): kb. 40 €/fő

 

 

+Külön, a helyszínen fizetendő kötelező költségek: kb 41 €/fő (audio guide, idegenforgalmi adó, városi behajtási díjak, vonat Firenzébe és vissza)

+ Belépők: kb 52 €/fő

+ Helyi idegenvezetés Firenzében, és Sienában  (létszámfüggő): kb 22 €/fő

+ Esetleges útdíj, parkolás (40 fő alatt)

 

 

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
Belépők: Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)