ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA- SANTIAGO DE COMPOSTELÁVAL

Lelkivezető: Rev. Varga Balázs plébános Csorna Jézus Szíve Plébánia
Időpont 2018. június 23.-től
2018. június 28.-ig
Részvételi díj 229.500 Ft/fő vagy 778 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

kb. 30.000 Ft/fő

Egyágyas felár

65.000 Ft/fő vagy 220 €/fő

Reptéri illeték

kb. 30.000 Ft/fő vagy 102 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 3390 Ft/fő +Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 60 €/fő

További ajánlataink

ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA

SANTIAGO DE COMPOSTELÁVAL

 

1917-ben, a Cova da Irina nevű helyen a Szűzanya megjelent 3 pásztorgyermeknek. A déli imádság után kövekből kis házat kezdtek el építeni azon a helyen, ahol ma a bazilika áll. Hirtelen nagy fényt láttak, aztán egy hölgyet a kezében rózsafüzérrel, aki a rra kérte a gyermekeket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az órában jöjjenek el ugyanide. Így is lett, a Szűzanya ötször eljött hozzájuk. Az utolsó jelenéskor, október 13-án, kb 30-70.000 ember volt jelen, amikor a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, a saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna…

 


Lelkivezető: Rev. Varga Balázs plébános  Csorna Jézus Szíve Plébánia

 

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 03:50-kor, majd utazás a TAP portugál légitársaság közvetlen járatával 05:50-kor Lisszabonba. Érkezés 08:35-kor. Majd buszos-gyalogos városnézés Lisszabonban: Belém-torony, Mosterio dos Jerónimos, katedrális, Santo Antonio templom, Rossio tér és látnivalói. Délután Mafra palota épületegyüttesének megtekintése, majd sétálunk Obidos hangulatos óvárosában. Transzfer, és a szállás elfoglalása Fatimában. Vacsora.

2. nap: Szentmise Fatimában, a régi (Francesco és Jacinta sírja) és az új bazilika megtekintése, majd délután kirándulás Batalha (Győzelmes Szűzanya temploma és kolostora, mely I. János portugál király fogadalmi temploma, a kasztíliai seregek felett aratott 1385-ös győzelmére építtetett, angol gótikus stílusban). Nazaré (romantikus halászfalu volt egykor az óceán partján), Alcobaça (a legnagyobb portugál ciszterci kolostor, itt van eltemetve a híres portugál szerelmespár, az orvul meggyilkolt Ines de Castro és I. Péter király) útvonalon. Vacsora. Este részvétel a gyertyás körmeneten.

3. nap: További zarándokprogramok Fatimában: Magyar Keresztút, szentmise a Szent István kápolnában, illetve felkeressük Valinhos-t, ahol az augusztus 13-i elmaradt jelenés után, augusztus 19-én jelent meg a Szűz Anya, mivel a gyerekeket addig börtönben tartották. Látogatás Aljustrelben, a három látnok gyermek házánál. Vacsora. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.

4. nap: Reggeli után rövid városnézés Coimbrában egyetem (kívülről) és a Carmelo de Santa Teresa kolostor megtekintése. Majd a zarándokhely megtekintése Santiago de Compostelában (Szent Jakab apostol temetkezési helye, a híres gyalogos zarándoklat az El Caminó fő célja), közös zarándokszentmise az összegyűlt hívekkel. Vacsora, szállás Santiago de Compostelában.

5. nap: Reggeli után elindulunk Portóba, ahol városnézéssel kezdünk: 12-ik században épült katedrális, barokk Clérigos templom, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának kék-fehér „azulejo” csempetablói, 2 szintes Eiffel tervezte Ponte Dom Luis híd, jó idő esetén hajókázás. Utazás vissza Fatimába. Vacsora.

6. nap: Transzfer a reptérre. Indulás Budapestre 10:35-kor, érkezés 15:05-kor.

 

Időpont: június 23-28.

Részvételi díj:229.500 Ft/fő vagy 778 €/fő A részvételi díj tartalmaz egy max. 8 kg-os kézipoggyászt, és egy max. 23 kg-os bőröndöt

Reptéri Illeték: kb. 30.000 Ft/fő vagy 102 €/fő

5 vacsora: 18.000 Ft/fő vagy 61 €/fő
Egyágyas felár: 65.000 Ft/fő vagy 220 €/fő

Biztosítás: 3390 Ft/fő

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 60 €/fő