AZ EZERSZÍNŰ SZLOVÉNIA

Időpont 2018. március 15.-től
2018. március 18.-ig
Részvételi díj 94.980 Ft/fő vagy 321 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

félpanzió (reggeli+vacsora)

Egyágyas felár

29.730 Ft/fő vagy 100 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 2.260 Ft/fő vagy 8 €/fő Belépők,szervízdíjak: kb. 42 €/fő + esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

További ajánlataink

TAVASZI BULI ÚT:

AZ EZERSZÍNŰ SZLOVÉNIA
Kevés olyan ország van, mint Szlovénia. Nyelvek, szokások természetes keveredése, amely nem káoszhoz, hanem tökéletes harmóniához vezet, mely megmutatkozik: magával ragadó természeti szépségeiben, legendákkal teli történelmében, ízletes ételeiben, világhírű boraiban. Hitték volna, hogy ilyen csodák rejlenek szomszédban?

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli+vacsora)

Program:

 

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban a szokásos helyekről: 05:30 Vecsés, Fő u. 216. szám alól - Gyula bácsi elől, majd 06:00 Népliget, végül 06:15 Makrovilág- OMV benzinkút.  Első állomásunk nem más, mint Dobrovnik, a szlovén határ túloldalán fekvő, bizonyítottan gyógyító energiákkal rendelkező természeti környezetben fekvő falu, ami miatt pontosan itt található Közép-Európa egyetlen orchidea farmja, az egyedi technikának köszönhetően több, mint 160 féle orchideát termesztenek és exportálnak világ szerte. A komplexumban egyéb trópusi csodák is várnak, melyekre a keleti országrész kontinentális éghajlata miatt nem is számítunk, fedezzük fel és kóstoljuk meg őket együtt! Kora délután Mariborba utazunk, Szlovénia második legnagyobb városába. A Dráva menti városban sétálva, megtekintjük a:Ferences kolostort, II. Frigyes kastélyát, a maribori fő katedrálist, majd a főtérre érve az öreg híd lábánál betérünk a város fő nevezetességének számító, Stara trta-ba, azaz az „öreg szőlő” házába, a maribori szőlő egy több mint 400 éves tőke, amely szerepel a Guiness Rekordok Könyvében. A ház oldalára felfuttatott tőkét a világ legidősebbjének tartják.   Ezek után ki ne akarná megkóstolni ezt az egyedülálló, a mai napig folyó nedűt? Aggodalomra semmi ok, a borkóstoló garantált! Útunkat tovább folytatva este megérkezünk Ljubljanába, ahol már vacsorával várnak minket a szállodában. (3 éj)

NAP KÉRDÉSE: Mitől, milyen eljárással lesz kék a kék orchidea?

2. nap: Reggeli után egész napos városnézés: „a sárkányok városában”. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent rejt a szlovén főváros, Ljubljana. Tudták, hogy már Kr.e 2000 óta élnek itt emberek? Ha a válasz nem, az még egy ok, hogy ne hagyjuk ki, és eleget tegyünk kíváncsiságunknak ebben a „sörrel, borral és mézzel” folyó városban. A Ljubljanica folyó két partján sétálva megismerhetjük a régi és az új városrészt, az osztrák, német, olasz és szlovén stílusjegyek keveredése egyedülálló, a mediterrán hangulat keresztezve a német precizitással adja meg Ljubljana egyedi báját. Elsőként a Crna vas-i külvárosi részben megtekintjük a Szt.Mihály templomot, mely Jože Plečnik, a szlovén főváros legmeghatározóbb építészének egyik első munkája. Különlegessége, hogy nincs önálló stílusa, rendhagyó stílusjegyek és a helyi természeti környezetből nyert anyagok alkotják. Majd bejutva a fővárosba a Krekov térről siklóval felmegyünk a várba, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik a városra, érezni fogjuk, ahogy hívogat! A térre való visszatérés után, pont ebédidő lesz, a fővárosi központi piac, zárt és nyílt részén több száz étel vár ránk a világ minden tájáról helyi specialitásokkal együtt, melyeket helyben készítenek, frissen. Itt biztos értelmet nyer majd a „sörrel,borral és mézzel” folyó város kifejezés, ajánlott menü: mézes potica egy pohár Union Pivo-val. Újult erővel folytatjuk utunkat, górcső alá véve az óváros szebbnél szebb látnivalóit: Peglezen, Plecnik csarnok, Mestni téri barokk városháza előtte a szökőkúttal, Hármas híd - Tromostovje, Ferences templom, Sárkány híd - Zmajski most, Cipészek hídja- Cevljarski most, Szent Mikós székesegyház. Zárásképp lehetőség lesz egy kis szabadidőre a keskeny, sikátoros olaszos hangulatú bevásárlóutcákban vagy egy kellemes szusszanásra a korzón, akár egy kávé vagy egy finom szlovén fehér bor kíséretében. Vacsora a szállodában.

NAP KÉRDÉSE: Melyik városokban alkotott még Jože Plečnik, Ljubljana főépítésze? Soroljon fel 2 várost és 3-3 alkotást!

3. nap: Utazásunk első felében főleg kulturális látnivalókkal ismerkedtünk, ma itt az ideje, hogy a természet felé vegyük az irányt: Szlovénia szívéhez, a Bledi-tóhoz utazunk. Lenyűgöző látvány a havas hegycsúcsok között, zöldellő erdők között megbúvó kristálytiszta türkizkék vízű, gleccser vájta tó. A tó közepén a Mária mennybemenetele templom áll, melyet számos legenda övez. A tóparti ámulat után felsétálunk a bledi várba, útközben pedig idegenvezetőnk megosztja velünk a templom titkát. Délután egy igazi kis ékszerdobozhoz utazunk, a Bohinji-tóhoz. Egy percig se gondoljuk, hogy ugyanaz vár minket, mint a Bledi-tónál! A Bohinji-tó, a legnagyobb állandó természetes tava Szlovéniának, sosem látott természeti harmónia tárul majd elénk, mely 1535 m magasból válik igazán impozánssá. Ezt a távot drótkötélpályán, felvonóvaltesszük meg . A nap utolsó állomása és egyben kerek lezárása a természeti csodáknak, a tóba ömlő Savica vízesés, mely a Száva folyó egyik forrásaként, 71 méter magas vízesés formájában lép be a Bohinji-völgybe és kezdi meg több 100 km-es útját Dél-Európán keresztül. A nap végén, ne lepődjünk meg, ha nem tudjuk eldönteni, hogy melyik mesébe illő helyszín fogott meg minket a legjobban. Hazaúton betérünk még Brezje városába, a Segítő Szűz Mária nemzeti kegyhelyre, ahova II. János Pál pápa is elzarándokolt, a bazilika mellett a róla elnevezett tér áll. Este finom vacsora a szálláshelyen, majd az egész nap során beszívott friss hegyi levegő és a kellemes fáradtság érzése segít minket álomba szenderülni.

NAP KÉRDÉSE: Mely városnál és hova torkollik a Száva folyó?

4. nap: Utolsó napunk, első állomása a világhírű Lipicai Ló Farm. A farm egyedisége nem csak a lovaknak köszönhető, bejárása során megnézzük élőhelyüket, megismerjük a híres faj történetét és tenyésztésének sajátosságait. Következő megállónk az ország dél-nyugati csücske, az Adriai-tenger partján, mediterrán, olaszos hangulatú, kikötőváros: Piran. Az ország legkedveltebb üdülővárosa Portoroz mellett, ahol a Makrovilág utasai is éveken keresztül nyaraltak, lenyűgöző szépsége és lüktető hangulata miatt. A városi séta során megtekintjük: a Szent György templomot, a pirani várat, melyet szűk, romantikus utcácskákon keresztül érhetünk el. Innen csodálatos kilátás nyílik a városra és a tengerre, nagyot szippantva a friss tengeri levegőből indulunk haza. Útközben megálló Trojánéban egy kis fánkozásra (még 1 órával a szentáldozás előtt!), majd vasárnapi szentmise a Cillei család által alapított Ptujska Gora-i bazilikában (kegyhely). Itt a Segítő Szűzanya köpenye alatt 80 alak jelenik meg, köztük Cillei Borbála férjével, Luxemburgi Zsigmonddal. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

NAP KÉRDÉSE: Melyik uralkodó nevéhez fűződik a lipicai lovak tenyésztésének megkezdése?

 

Időpont: 2018. március 15-18. (csütörtök-vasárnap)

Részvételi díj: 94.980 Ft/fő vagy 321 €/fő

Egyágyas felár: 29.730 Ft/fő vagy 100 €/fő

Biztosítás: 2.260 Ft/fő vagy 8 €/fő

Belépők,szervízdíjak: kb. 42 €/fő

+ esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

 

Jelentkezési határidő: 2018. január 8.-a (hétfő), 30.000 Ft/fő előleg befizetésével! 

FONTOS! Hogy melyik buli út program valósul meg (Ausztria vagy Szlovénia), azt a január 8-ig leadott jelentkezések többsége dönti el! Az árban a két út között nem nagy a különbség, ha megnézzük a részvételi díj – belépők arányát! Pl: Szlovéniában nagyobbak a távolságok, de Ausztriában a belépődíjak nagyon magasak!