A LENYŰGÖZŐ BURGENLAND ÉS VÁRAI, MAGYARORSZÁGI CSODÁKKAL

BORKÓSTOLÓVAL EGYBEKÖTVE!
Időpont 2018. március 15.-től
2018. március 18.-ig
Részvételi díj 69.850 Ft/fő vagy 236 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban, wellness lehetőséggel

Ellátás

félpanzió (reggeli+vacsora)

Egyágyas felár

34.650 Ft/fő vagy 117 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás: 2.260 Ft/fő vagy 8 €/fő Belépők,szervízdíjak: kb. 6560 Ft/fő és kb. 80 €/fő + esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

További ajánlataink

 

TAVASZI BULI ÚT:

 

A LENYŰGÖZŐ BURGENLAND ÉS VÁRAI, MAGYARORSZÁGI CSODÁKKAL

 

Burgenland: magyarul várvidéket jelent, egykor Magyarországhoz tartozott, ma Ausztria tartománya.

Utazásunk során a betekintünk a várvidék legjavába, felfedezzük országunk csodáit, közben itt –ott eszünk-iszunk, jól szórakozunk! J

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban, wellness lehetőséggel

Ellátás: félpanzió (reggeli+vacsora)

Program:

1. nap:Indulás a kora reggeli órákban a szokásos helyekről: 05:30 Vecsés, Fő u. 216. szám alól - Gyula bácsi elől, majd 06:00 Népliget, végül 06:15 Makrovilág- OMV benzinkút.  Első állomásunk a történelmi szempontból nagyon fontos magyar határváros: Kőszeg. Gazdag történelméből kiemelkedik az 1532-es török ostrom, amikor is a maréknyi várvédő Jurisics Miklós vezetésével visszaveri a százezres török hadsereg támadását. Ennek a győzelemnek a fénye még ma is beragyogja a várost, több más érdekességgel együtt, nem hiába hívják a „legek városának”! A városnézés során megtekintjük: a Jurisics várat, a Jézus szíve templomot, a főteret, az óriás gesztenyefát, Arany Egyszarvú Patikamúzeumot és a Hősök-tornyát is. Kora délután már a mai Ausztria területére érkezünk, a Kőszegi-hegység nyugati részén, Burgenlandban a csodás fekvésű település Borostyánkő (Bernstein) ékköve a már messziről látszó középkori eredetű Almásy-vár, körbejárva a várat és a várkertet, lenyűgöző látványban lesz részünk, majd betérve a városba meglátogatjuk a Sziklamúzeumot, ahol a város neve is értelmet nyer. A napot Máriafalván, a csodálatos, Mária Mennybemenetele templommal zárjuk, mely a tartomány legszebb késő gótikus katolikus temploma. Szállás Magyarországon a nyugati határ mentén, wellness lehetőséggel. (3 éj)

NAP KÉRDÉSE: Soroljon fel három dolgot, ami miatt Kőszeg a „legek”városa?

 

2. nap: Reggeli után Burgenland egyik jelképéhez, Fraknó várához látogatunk. A XIV. századi eredetű vár az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb arisztokrata családhoz, az Esterházy famíliához tartozik. A vár megtekintése mellett bemutatják nekünk az egyedülálló fegyvergyűjteményt és az Esterházy kincstárat. A nap következő állomása: Pöllau, a kastély és kolostor épület kezdetben egy vízi vár volt, amely később kolostorrá alakult át. A kastély tulajdonosa, Hans von Neuberg végrendeletében az Ágoston rendre hagyományozta a kastélyt. Az itt épült Szent Vitus (Stiftskirche St. Veit) templom a legszebb épülete az együttesnek, amely a legnagyobb barokk templom Stájerországban, körbejárása során az is kiderül, hogy miért hívják stájer Szent Péternek. A szebbnél szebb látnivalók, teli hassal még szebbé válnak, márpedig az osztrák konyha igencsak ízletes! Mi is belekóstolunk a pöllaui régiós gazdaboltban, ahol helyi finomságokkal kínálnak majd minket! Napunkat Burgauban, a Batthyhány kastélyban zárjuk, amely a térség legjelentősebb vízi vára. Ma főképp a közösségi életnek ad teret, mint kiállítások, mint koncertek terén. A Húsvéthoz közeledve, egy egyedülálló húsvéti kiállításrais betérünk a kastélyon belül. A késő délutáni órákban, utazunk vissza az Alpokalján át Magyarországra, a szálláshelyünkre.

 

NAP KÉRDÉSE: Mióta van állami tulajdonban a burgaui Batthyány kastély?

 

 

3. nap: Délelőtt a csodálatos erdős környezetben a Gyöngyös-patak által körül ölelt sziklán, egy kis tó mellett álló középkori lovagvár már messziről hívogat minket, ez nem más, mint Léka vára. A fellegvár a XIII. század elején a német betörések ellen épült királyi várként, a nyugati határvidék egyik első kővára volt. A középkori várfalak közt időutazást tehetünk a zord középkorba. Délután a Világörökség részét képező szentmargitbányai kőfejtőhöz, Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kőbányájához utazunk. A határ túloldalán lévő magyarországi fertőrákosi kőfejtő ikertestvére. A kőbányát már a rómaiak is használták, innen a hivatalos neve a „Római-kori kőfejtő” (Römersteinbruch). Az itt kitermelt mészkőből épült fel többek közt a bécsi Stephansdom, a Hofburg, a Schönbrunni palota is. Utolsó állomásunk: Ruszt, ami a XVII. század vége óta a történelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa, aminek a hagyomány szerint minden kéményén gólya fészkel. Az óváros még ma is a régmúlt hangulatát idézi, szinte minden háza műemlék, az UNESO világörökség része. Megtekintjük: a városházát, a Halászok templomát és a Szentháromság plébániatemplomot. Este, a finom vacsora után a nap fáradalmait a szálloda wellnessrészlegén tudjuk kipihenni.

NAP KÉRDÉSE: Mióta az UNESCO világörökség része Ruszt óvárosa?

 

4. nap: Utolsó napunk első állomása, Eisenstadt (Kismarton). A kismartoni Esterházy-kastély, a híres történelmi család központi rezidenciája, Burgenland legszebb barokk kastélya. Betérünk az ódon pincerendszerben létrehozott Bormúzeumba is, mely több mint 700 egyedülálló kiállítási tárggyal a bor és a bortermesztés tárgyköréből. Láthatjuk Burgenland legnagyobb hordóját, és legrégebbi bálványos szőlőprését. Kora délután a Fertő-tó északi részén végig haladva, a csodás látvány tárul elénk, majd visszatérve Magyarországra, országunk ékkövénél, a csodálatos Pannonhalmi Főapátságban teszünk látogatást. Ide nem is kell, mit írni, hiszen mindenki tudja, hogy ez a hely, maga a csoda! De ízelítőnek annyit, hogy a monostor, az udvar, a bástya, a templom, az altemplom, a kerengő és a könyvtár is megcsodálható lesz, az apátsági pincészettel és a gyógynövény arborétummal együtt. Vasárnap lévén hazafelé, útközben szentmisén is lesz lehetőség részt venni. Szellemileg, testileg és lelkileg feltöltődve indulunk haza, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

NAP KÉRDÉSE: Mi a Szent Benedek rendi szerzetesek jelmondata, hogy hangzik latinul és mit jelent?

 

 

 

Időpont: 2018. március 15-18. (csütörtök-vasárnap)

 

Részvételi díj: 69.850 Ft/fő vagy 236 €/fő

 

Egyágyas felár: 34.650 Ft/fő vagy 117 €/fő

 

Biztosítás: 2.260 Ft/fő vagy 8 €/fő

 

Belépők,szervízdíjak: kb. 6560 Ft/fő és kb. 80 €/fő

 

+ esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)