2020-as EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSRA KÉSZÜLVE Zarándoklat Bolsenába és Orvietoba

1263-as eucharisztikus csoda helyszíneire
Időpont 2018. október 3.-től
2018. október 6.-ig
Részvételi díj 65.500 Ft/fő vagy 222 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal, a történelmi belvárosokban gyalogosan

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

6.500 Ft/fő vagy 22 €/fő

Egyágyas felár

20.500 Ft/fő vagy 70 €/fő

Egyéb költségek

Helyszínen fizetendő költségek: • Idegenforgalmi adók (kötelező): kb. 6 €/fő • Városi behajtási díjak (kötelező): kb. 3 €/fő • Vonat Firenzébe és vissza: kb. 6 €/fő • Helyi idegenvezetés Firenzében (kötelező, létszámfüggő): kb 12 €/fő • Belépők: kb.

További ajánlataink

2020-as EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSRA KÉSZÜLVE

 

Zarándoklat Bolsenába és Orvietoba:

1263-as eucharisztikus csoda helyszíneire

 

Utazás: autóbusszal, a történelmi belvárosokban gyalogosan

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

1. nap: Indulás reggel 6 órakor Budapest, Népliget Planetárium tábla elől. Útközben szentmise Monselicében, lehetőség szerint a Santa Giustina román-gótikus dómban (Duomo Vecchio). Szállás Montecatini Termében, vagy környékén (2 éj). ELSŐ ESTE NINCS VACSORA!

2. nap: Reggeli után utazás Bolsenába, majd délután szentmise Orvietoban.

1263-ban egy „prágai Péterként” emlegetett pap szentmisét mutatott be Bolsenában. A papot erős kétségek gyötörték a tekintetben, hogy vajon az ostya valóban Krisztus testévé változik-e.  Az átváltoztatás pillanatában a prágai pap látta, amint az átváltoztatott és megtört ostyából vércseppek hullanak alá az oltárra. A bolsenai hívek a véres oltárkendőt körmenet keretében vitték IV. Orbán pápához, aki a közeli Orvietoban tartózkodott. A Pápa meggyőződött az események hitelességéről és 1264. szeptember 8-ai dátummal bullát adott ki, amellyel elrendelte Corpus Domini, Úrnapja ünnepét.

Ezután a pápa megbízta Aquinói Szent Tamást az ünnep liturgikus szövegeinek az elkészítésére, de IV. Orbán pápa halála miatt a Corpus Domini ünneplése csak később vált egyetemessé.

Azóta a szent ostyából kicsöppenő vérrel illetett három márványkövet a bolsenai Szent Krisztina templom „Csoda Kápolnájában” őrzik és kérés alapján megtekinthetők. A vércseppek a mai napig egyértelműen láthatók. Az oltárkendő az orvietói dómban található. Az ereklye ma a dóm „Korporálé Kápolnájában” tekinthető meg.


3. nap: Reggeli után az egész napot a Toszkán fővárosban, a reneszánsz bölcsőjében, Firenzében töltjük. A városba vonattal utazunk be, gyalogosan fedezzük fel a látnivalókat: Dóm Brunellesci híres kupolájával, Giotto harangtornya, a Keresztelőkápolna lenyűgöző bronzkapui, Santa Croce templom – Firenze kiválóságainak Panteonja-, Palazzo Vecchio, Loggia Lanzi, Uffizi képtár (kívülről), majd a Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal, és végül a Pitti Palota (kívülről). Vacsora, szállás Bologna környékén.

4. nap: Reggel indulás hazafelé, útközben Redipugliában, az I. világháborús katonai emlékműnél centenáriumi emlékmise a hősökért. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpontok: október 3-6.

Részvételi díj: 65.500 Ft/fő vagy  222 €/fő

Vacsora: 6.500 Ft/fő vagy 22 €/fő

Egyágyas felár: 20.500 Ft/fő vagy 70 €/fő

Helyszínen fizetendő költségek:

  • Idegenforgalmi adók (kötelező): kb. 6 €/fő
  • Városi behajtási díjak (kötelező): kb. 3 €/fő
  • Vonat Firenzébe és vissza: kb. 6 €/fő
  • Helyi idegenvezetés Firenzében (kötelező, létszámfüggő): kb 12 €/fő
  • Belépők: kb. 40 €/fő