2020-as EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSRA KÉSZÜLVE Zarándoklat Lancianoba

a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájához-Lelkivezető: Dr. Janes Zoltán zákányszéki plébános
Időpont 2018. szeptember 5.-től
2018. szeptember 8.-ig
Részvételi díj 66.800 Ft/fő vagy 226 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal, a történelmi belvárosokban gyalogosan

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

6.500 Ft/fő vagy 22 €/fő

Egyágyas felár

20.500 Ft/fő vagy 70 €/fő

Egyéb költségek

Időpontok: április 18-21., június 20-23., szeptember 5-8. Részvételi díj: 66.800 Ft/fő vagy 226 €/fő Vacsora: 6.500 Ft/fő vagy 22 €/fő Egyágyas felár: 20.500 Ft/fő vagy 70 €/fő + Belépők; idegenforgalmi adó, szervízdíjak +Esetleges útdíj, parkolás, b

További ajánlataink

2020-as EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSRA KÉSZÜLVE

 

Zarándoklat Lancianoba:

a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájához

 

Lelkivezető: Dr. Janes Zoltán zákányszéki plébános

 


Utazás: autóbusszal, a történelmi belvárosokban gyalogosan

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Indulás reggel 6 órakor Budapest, Népliget Planetárium tábla elől. Útközben szentmise lehetőség szerint Portogruaroban, a Szent András Apostolról elnevezett dómban. Szállás Riminiben, vagy környékén (2 éj). ELSŐ ESTE NINCS VACSORA!

2. nap: Reggeli után utazás és szentmise Lancianoba, ahol több mint 1200 éve őrzi a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájának ereklyéit: a szentmisében az átváltoztatás alkalmával a Szentostyából vérző húsdarab lett, a bor pedig Krisztus piros vérévé változott .

Az ősi Anxanum romjaira épült Frentanese városa több mint 1200 éve őrzi a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájának ereklyéit. A csodás eseményre Krisztus után a VIII. században került sor a város Szent Legontianusnak szentelt kis templomában, mint isteni válasz egy bazilita szerzetesnek, akinek kételyei támadtak, hogy Jézus valóságosan jelen van-e az Oltáriszentségben. A misén az átváltoztatás során az ostya valóban élő hússá, a bor pedig valóban élő vérré változott. A vér öt szabálytalan formájú és különböző nagyságú rögben alvadt meg. A hússá vált szentostya, mely ma is jól látható, akkora, mint egy nagy ostya, melyet napjainkban a latin egyházban használnak, a színe világosbarna, hátulról megvilágítva pedig rózsaszín. 1970-7l-ben és 1981-ben tudományos vizsgálatoknak vetették alá, melyeket többek közt a kiváló és elismert tudós, Oduardo Linoli professzor, az anatómia, kórszövettan, kémia és klinikai mikroszkópia docense végzett Ruggero Bertelli, a sienai egyetem anatómia professzora segédletével. Az elemzéseket megkérdőjelezhetetlenül, teljes precizitással végezték, és mikroszkopikus fényképekkel dokumentálták. A tudományos elemzés eredményei a következők:

„A hús valódi hús. A vér valódi vér. A hús és a vér embertől származik. A hús szívizomszövetből áll. A húsban a következő részek különböztethetők meg: miokardium, endokardium, bolygóideg és -a miokardium vastagsága alapján - a bal kamra. Alapszerkezete alapján a hús SZÍVBŐL való. A hús és a vércsoportja azonos: AB. A vérben talált protein a friss emberi vérre jellemző arányú. A vérben a következő elemeket találtuk: klorid, foszfor, magnézium, kálium, nátrium és kalcium."

3. nap: Reggeli után szentmise, majd városnézés Ravennában: Szent Vitale székesegyház (eredeti padlómozaikok, ún. kozmata), Galla Placidia mauzóleum (ókeresztény mozaikkultúra emlékei), Classe-i Szt. Appolinárisz bazilika (6. sz. első feléből), Piazza del Popolo, Dante mauzóleuma (kívülről), Dóm. Vacsora, szállás Bologna környékén.

4. nap: Reggel indulás hazafelé, útközben szentmise Aquileában, a XI. században épült román stílusú katedrális megtekintése. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpontok:  szeptember 5-8.

Részvételi díj: 66.800 Ft/fő vagy 226 €/fő

Vacsora: 6.500 Ft/fő vagy 22 €/fő

Egyágyas felár: 20.500 Ft/fő vagy 70 €/fő

+ Belépők; idegenforgalmi adó, szervízdíjak

+Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)