A TITOKZATOS FEHÉROROSZORSZÁG

5 nap/ 4 éjszaka – vízummentesen!
Időpont 2018. augusztus 5.-től
2018. augusztus 9.-ig
Részvételi díj 149.980 Ft/fő vagy 508 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyben busszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

Reggeli (igény szerint vacsora)

Vacsora

15.280 Ft/fő vagy 52€/fő

Egyágyas felár

49.260 Ft/fő vagy 167 €/fő

Reptéri illeték

kb. 22.000 Ft/fő vagy kb. 75 €/fő

Egyéb költségek

Belépők: kb. 20€/fő Fakultatív kirándulás a Sztálin vonalhoz: kb. 20€/fő

A TITOKZATOS FEHÉROROSZORSZÁG

5 nap/ 4 éjszaka – vízummentesen!

 

Utazás: repülővel, helyben busszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: Reggeli (igény szerint vacsora)

Program:

1. nap: Találkozás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 12:15-kor, indulás a BELAVIA fehérorosz légitársaság menetrendszerinti járatával 14:15-kor Minszkbe, Fehéroroszországba. Érkezés: 16:55.  Transzfer a szállodába. Este séta a kivilágított Minszkben, melynek a legfényesebb pontja: a Nemzeti Könyvtár, melynek éjszakai látképét egy las vegasi kaszinó is megirigyelheti. Szállás Minszkben. (2 éj Minszk)

2. nap: Ma az egész napot Fehéroroszország szívében Minszkben töltjük. Minszk nem más, mint a „sztálini barokk” stílus megtestesítője és annak a dogmának a mintapéldája, melyet a szocialista vezetés elérni kívánt. Miért is? Minszk a második világháború során teljesen elpusztult, az összefogásnak és kemény munkának köszönhetően főnixként újjáéledve láthatja ma az idelátogató: hatalmas, díszített középületek, széles utak, heroikus terek, sok zöld terület és új keletű nyugati stílusú épületek. Minden rendezett, minden precíz. Vajon sikerülhet valami ennyire tökéletesen ilyen események után? Hogy fér meg a belarusz lélek a nyugati csillogással? Derítsük ki együtt! Fő látnivalók: kormányzati főépület, vörös templom, a Függetlenség tere –üvegkupolákkal, föld alatti bevásárlóközponttal, Győzelmi tér – obeliszkkel és az örök lánggal, a II. világháborúban elesett katonák tiszteletére, Szent Háromság katedrális és a Szent Katalin templom, Könnyek szigete.

3. nap: Reggeli után vidékre utazunk, a Nesvizh-i kastélyhoz, amely 2005 óta az UNESCO világörökség része. A lengyel Radziwiłł mágnásdinasztia székhelye volt a 16. századtól, a Radziwiłłek a Lengyel-litván Nagyfejedelemség leggazdagabb és legbefolyásosabb családjai közé tartoztak. Az ország legérdekesebb és leglátogatottabb kastély és park komplexuma, érdekességeinek egyike, hogy építészetileg több stílus keveredik: reneszánsz, klasszicista, barokk és a modernizmus. Délután a „hős város” Breszt felé vesszük az irányt, a „Barbarossa hadművelet”-nek áldozatul esett város legellenállóbb épületével kezdünk, mely körül ma emlékkomplexum áll, a látogatás során megismerhetjük az breszti erőd különleges történetét, egészen a 1800-as évekig visszamenően. Szállás Brestben. (1 éj Breszt)

4. nap: Délelőtt az UNESCO világörökségnek nyilvánított, miri várkastély következik. A kastély és története katalizátorként repít át minket a helyi történelem eseményein. A kastélyegyüttes gótikus-reneszánsz stílusban épült, mely egy kis mesterséges tó partján fekszik. A festői épület, három évszázadon át a Radziwiłł-mágnáscsalád birtokában volt. Délután szabadidő Minszkben vagy  fakultatív kirándulási lehetőség a minszki részen fekvő „Sztálin vonal”-hoz. A Sztálin vonal a Szovjetunió nyugati határán található erődítménysor volt, mely azzal a céllal épült, hogy megvédje a Szovjetuniót a Nyugat elleni támadásoktól. A terület, ma múzeumként üzemel, mely testközelből mutatja be az akkori hadi állapotokat. Szállás Minszkben. (1 éj Minszk)

5. nap: Reggeli után búcsú Minszktől, majd transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre a minszki nemzetközi repülőtérről, 13:20-kor, érkezés Budapestre 14:05-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

 

Időpontok: augusztus 5-9.

Részvételi díj: 149.980 Ft/fő vagy 508 €/fő

Repülőtéri illeték: kb. 22.000 Ft/fő vagy kb. 75 €/fő

Egyágyas felár: 49.260 Ft/fő vagy 167 €/fő

Vacsora: 15. 280 Ft/fő vagy 52 €/fő

Belépők: kb. 20€/fő
Fakultatív kirándulás a Sztálin vonalhoz: kb. 20€/fő

 

Fehéroroszország 5 napra szóló vízummentes beutazást vezetett be, azon utasok részére, akik repülőgéppel érkeznek a Belarusz Köztársaság területére, a minszki nemzetközi repülőtérre. Ettől függetlenül érvényes útlevél szükséges az utazáshoz!