FIGYELEM ÚJ IDŐPONTBAN, KEDVEZMÉNNYEL! - ÉVI NAGY KÖRÚT: KÖZÉP ÁZSIA ORSZÁGAI

Kazahsztán,Kirgizisztán,Tádzsikisztán,Üzbegisztán, Türkmenisztán
Időpont 2018. november 19.-től
2018. december 4.-ig
Részvételi díj 694.850 Ft/fő vagy 2315 €/fő HELYETT CSAK 674.850 Ft/fő vagy 2.250 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, busszal, dzsippel, Bishkekből – Dushanbebe belső repülővel

Elhelyezés

2 ágyas, fürdőszobás 3-4*-os szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Egyágyas felár

72.000 Ft/fő vagy 240 €/fő

Reptéri illeték

kb. 95.400 Ft/fő vagy 320 €/fő

Egyéb költségek

Belföldi repülőjegy, Bishkek (Kirigisztán)-Dushanbe(Tádzsikisztán), illetékkel: kb. 70.000 Ft/fő vagy 235 €/fő Vízum díjak (Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán): kb. 70.000 Ft/fő vagy 235 €/fő Belépődíjak és szervízdíjak, határátkelések: kb. 125 U

További ajánlataink

FIGYELEM! ÚJ IDŐPONTBAN!!! 20.000 Ft/fő KEDVEZMÉNNYEL!!!

KÖZÉP ÁZSIA ORSZÁGAI

Történelmük több ezer éves. Az óriási területen közel 3,5 millió km²-en mindössze 64 millió ember él. Felszínét a végtelen sivatagok, félsivatagok, éktelen magas hegyek (Győzelem csúcs – 7439 m), vagy a híres Panír-hegység borítja. Találkozunk a földrajzi tanulmányainkból ismert Szir-Darja, Amu-Darja folyókkal. Járunk- kelünk a híres Selyem-úton, megcsodáljuk Vámbéry Ármin dervis bátorságát, Marco Polo lábnyomaiba lépünk, és meglátjuk milyen egy teve karavánút vagy egy igazi jurta sátor. Elmerengünk a nagy filozófusok, költők, kánok színkavalkádban úszó majolika, terrakotta boltozatú, olykor díszes, belső falfestményű aranyozott mauzóleumánál, mecsetek, medresszek, minaretek sűrű erdejében. Ulugbek csillagdája, Timur Lenk sírja pedig elgondolkoztat.

 

Utazás: repülővel, busszal, dzsippel, Bishkekből – Dushanbebe belső repülővel
Elhelyezés:
2 ágyas, fürdőszobás 3-4*-os szállodai szobákban

Ellátás: reggeli

Program:

november 19. - 1. nap: (hétfő) Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, 11:50-kor, indulás: 13:50. Érkezés Isztanbulba 16:55. Majd tovább indulás 21:00-kor. Éjszaka a repülőn.

 

november 20. - 2. nap: (kedd) Érkezés Almatyba. Kazahsztán egykori fővárosába 05:25-kor. Transzfer a szállodásba, szabadidő / rövid alvási lehetőség, majd buszos városnézés 12:30-17:00 óra között. A volt főváros Alma-Ata (Almák atyja) vadregényes völgykatlanban fekszik. Modern város, elsősorban adminisztratív és kulturális központ. (4 színház, 9 múzeum, 15 egyetem!) Híres az ortodox fa székesegyház (Zenkov), a világ második legmagasabb faépítménye. (56 m magas), Panfilov park, Függetlenségi emlékmű, Köztársasági tér, jó idő esetén a Kok-Tobe kilátó. Végül a központi bazár felkeresése. Szállás Almatyban. (Kazahsztán)

 

november 21. - 3. nap: (szerda)

Reggeli után utazás busszal Biskhek-be (5-6 óra), 1992 február 5. óta Kirgizisztán fővárosa, korábban Frunze-nak nevezték. Városnézés: A fiatal város, a széles körutak és a márványfrontú középületek városa. Gyönyörű az orosz ortodox Szent Feltámadás katedrális. A Chui sugárúton vannak a legfontosabb kormányzati épületek és egyetemek. Jelentős a Dordoi bazár, a római katolikus templom, a Fehér ház, mely a fő kormányzati épület, az Ala-Too téren pedig a függetlenségi emlékműnél őrségváltás van. Szállás Biskhekben. (Kirgizisztán)


november 22. - 4. nap (csütörök)

 

Reggeli után a városnézés folytatása, bazárlátogatással. Transzfer a repülőtérre. A délutáni órákban repülés Dushanbebe,  A közép-ázsiai városok közül a legizgalmasabb. Városnézés Dushanbeben: Nemzeti Antik Múzeum, Hissor erőd, 16. századi Kuhna Medrassah, a Tádzsik Élet Múzeuma, a Szent Sufi mauzóleum és a Mahdumi Azam. Szállás Dushhanbeben. (Tádzsikisztán) 

 

november 23. - 5. nap: (péntek)

Reggeli után városnézés folytatása Dushanbeben: Tádzsik állami egyetem, Opera, Tudományos Akadémia, Ismail Samani emlékmű, Parlament, tádzsik címer emlékoszlopa, Rudaki szobra, Nép palotája (a zászlórúd 165 m magas - Guinness rekord magas), Elnöki hivatal épülete, dushanbei nagymecset, Lahutu színház, második világháborús győzelmi emlékmű. Délután utazás Khujand-ba (Tádzsikisztán legrégebbi városa – 2500 éve Nagy Sándor idejében alapították): régészeti múzeum és a nap fénypontja: Közép-Ázsia legnagyobb bazárja: a Panjshanbe. Szállás Khujandban. (Tádzsikisztán)

 

november 24. – 6. nap: (szombat)

Utazás Tashkentbe, Üzbegisztán fővársába. A városnézést a volt óvárosban kezdjük: Kaffal-Shashi mauzóleum, Tillya Sheikh mecset, Barak-Khan medressze (Közép-Ázsia vatikánja, itt székel a közép-ázsiai és a kazahsztáni mohamedánok vallási előljárója, a "főmufti"), Kukeldas medressze (teológiai főiskola). Ha lesz időnk, akkor még benézünk a Chorsu Bazárba. Szállás Tashkentben. (Üzbegisztán)

 

november 25. – 7. nap: (vasárnap)

Ha valamire már nem jutott idő, akkor a tegnapi városnézés befejezése, illetve: Abulkasym medressze, parlament, Muyiy Mubarak mecset, Khoja Akhrar mecset. Közben szentmise a katolikus templomban. Utazás Szamarkandba. Szállás Szamarkandban. (Üzbegisztán)

 

november 26. – 8. nap: (hétfő)

Az egész napot Közép-Ázsia egyik legértékesebb városának, Szamarkandnak szenteljük. A városban annyi a látnivaló, hogy a bőség zavarában nehéz válogatni. Kezdünk az óváros főterén: a Registan-on, ami az iszlám építészet híre példája, a három medressze: Sherdor, Ulugbek, Tilly-kori és a nagy Bibi-Khanum mecset, Shakhi-Zinda nekropolisz (timuridák mecset és mauzóleum együttes: Ulugh Beg csillagász, Gur-i Emir - Timur Lenk sírja). Szabadidő. Szállás Szamarkandban. (Üzbegisztán)

 

november 27. – 9. nap: (kedd)

Reggeli után utazás busszal Bukharaba. Bukhara ősi civilizációs központ, környékét már legalább öt évezrede lakják, ma a világörökség része. Dáriusz, Nagy Sándor is meghódították, mindig a selyemút egyik legfontosabb állomása volt. Bukhara egy „városi múzeum”, ahol 140 építészeti műemlék van. Kezdjük a Samanids mauzóleummal és parkkal: Chashmai-Ayub (Jób prófétája) mauzóleum, Ismail Samani mauzóleum, Abdullah II khán medressze, Madari khán medressze, Bolo Haouz mecset és esetleg még a Bukhara erőd, az Ark. Szállás Bukharaban. (Üzbegisztán)

 

november 28. – 10. nap (szerda)

Bukharai városnézés folytatása: óváros látnivalói - Poi Kalon minaret és mecset, Miri-Arab medressze, Ulugh Beg, Abdulaziz Khan medressze, Kukeldash és Nadir Devonbegi medressze, Chor-Minor négytornyú minaret, Sitorai-Mokhi-Khosa „a hold és a csillagok palotája”, az utolsó bukharai khán nyári rezidenciája. Miután belefáradtunk a látnivalókba, szabadidő az egyik bazárnál, majd szállás Bukharaban. (Üzbegisztán)

 

november 29. – 11. nap (csütörök)

Reggeli után utazás busszal Khivaba, a sivatag gyöngyébe. (kb. 450 km – kb. 8 óra út) Autóbuszunk a világ egyik legnagyobb sivatagján, a Kizil-kum sivatagon keresztül halad. Szállás Khivaban. (Üzbegisztán)

 

november 30. – 12. nap (péntek)

Egész napos Khiva, Ichan Kalaa téglafalakkal körbevett óváros - a világ egyik legérintetlenebb középkori épületegyüttese: Ichan Kala vár, Mohammed Amin, Mohamed Kahin, Kutlug Murad Inak medressze, Kuk Minar, azaz a magas minaret, Ala Kuli khán medressze, Djuma mecset, Tash-Khauli palota, Négy kapu, majd délután szabaidő, szállás Khivaban (Üzbegisztán)

december 1. -  13. nap. (szombat)

Reggeli után utazás a Dashoguz határhoz,(üzbég/türkmén határ) majd látogatás a Kunya Urgenchbe, mely 2005 óta a Világörökség része. A mai város elődjét, már az 1. évszázadban jelentős kereskedelmi központként említik. A selyemút egyik legnagyobb városa volt az Amu-Darja folyó partján fekvő Urgencs. Fontos látnivalók: Kutlug-Timur 60 m-es minaretje, Najm al-Din Kubra mauzóleum, majd séta a gyönyörű emlékek között. Szállás Dashoguzban. (Türkmenisztán)

 

december 2.– 14. nap (vasárnap)

Reggeli után utazás dzsipekkel Darvazaba, benézünk a „pokol kapuján”. (füstölgő gázmező tűzokádó kráteri) Délután indulás Ashgabatba, a szerelem városába, Türkmenisztán fővárosába (250 km) Az út során valahol vasárnapi szentmise. Késő este érkezés Ashgabatba. (Türkemnisztán)

 

december 3. - 15. nap (hétfő)

Késői reggeli, majd egész napos városnézés: Ertuğrul Gazi mecset, Függetlenségi park Nisa erőd romjai (UNESCO világörökség része), Turkmenbashy mecset, Anau mecset romjai. Már Marco Polo is megemlékezett a türkmén galopp-lovakról. A türkmének ma is roppant büszkék rá. Akhal-Teke istálló csodálatos lovainak megtekintése, amelyek Türkmenisztán nemzeti szimbólumai. Kicsekkolás 15:30 és 16:00 között a szállodából, majd a város esti fényeinek megcsodálása busszal, majd vacsorával egybekötött türkmén folklór est, utána transzfer a repülőtérre.

 

december 4. – 16. nap (kedd)

03:00-kor indulás Ashgabatból, érkezés Isztanbulba 05:10-kor, majd 07:00-kor repülés haza Budapestre, érkezés: 07:55.

 

Időpont: november 19- december 4.

 

Részvételi díj: 694.850 Ft/fő vagy 2315 €/fő HELYETT: CSAK 674.850 Ft/fő vagy 2.250 €/fő
Repülőtéri illeték:
kb. 95.400 Ft/fő vagy kb. 320 €/fő
Belföldi repülőjegy, Bishkek (Kirigisztán)-Dushanbe(Tádzsikisztán), illetékkel:
kb. 70.000 Ft/fő vagy 235 €/fő
Vízum díjak (Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán):
kb. 70.000 Ft/fő vagy 235 €/fő
Egyágyas felár: 72.000 Ft/fő vagy 240 €/fő
Belépődíjak és szervízdíjak, határátkelések:
kb. 125 USD/fő és kb. 15 USD/fő (helyszínen fizetendők)
Ajánlott napi borravaló: kb. 4 USD/fő/nap
Sztornó biztosítás (nem kötelező, de célszerű): 47.315 Ft/fő vagy 157 €/fő

A részvételi díj minimum 20 fizető fő esetén érvényes!
15-19 fizető fő közötti felár a részvételi díjhoz: + 20.000 Ft/fő vagy 66 €/fő
12-14 fizető fő közötti felár a részvételi díjhoz: + 40.000 Ft/fő vagy 122 €/fő

 

FONTOS! Érvényes útlevél szükséges az utazáshoz, mely a hazaút dátumától még min. 6 hónapig érvényes és min. 3x2 egymással szembeni üres oldal van benne a 3 vízumhoz! 

 

Jelenkezési határdiő: OKTÓBER 10. (Előleg befizetéssel: 300.000 Ft/fő)


Teljes összeg fizetendő: október 19-ig. (1 hónappal az út előttig)