PORTUGÁLIA EZER ARCA : körutazás Lisszabontól Portóig

Időpont 2018. október 2.-től
2018. október 9.-ig
Részvételi díj 198.980 Ft/fő vagy 675 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

32.000 Ft/fő vagy 110 €/fő

Egyágyas felár

55.000 Ft/fő vagy 186 €/fő

Reptéri illeték

kb. 40.000 Ft/fő vagy 136 €/fő

Egyéb költségek

+ Fakultatív Fado vacsora: 9750 Ft/fő vagy 30 €/fő (előre fizetendő) +Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 80-90 €/fő (helyszínen fizetendő)

További ajánlataink

PORTUGÁLIA EZER ARCA

Lisszabontól Portóig

  

A portugálok úgy tartják: "Lisszabon szórakozikPorto dolgozik, Braga imádkozik."

 

 

Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban
Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 13:50-kor, majd utazás a TAP portugál légitársaság közvetlen járatával 15:50-kor Lisszabonba. Érkezés 18:35-kor. Szállás elfoglalása Lisszabonban (2 éj)

2. nap: Egész napos buszos-gyalogos városnézés Lisszabonban: Belém-torony, Felfedezések Emlékműve, Mosterio dos Jerónimos, Cristo Rei szobor. Délután az Alfama és Baixa városnegyedek felfedezése: katedrális, Santo Antonio templom, Rossio tér és látnivalói, Praca de Comércio. Este a szomorú és szenvedélyes fado dallamaival egybekötött vacsorán vehetünk részt (fakultatív). Ne felejtsük el megkóstolni a híres pastel de nata süteményt sem!

3. nap: Egész napos kirándulás során felfedezzük azt a helyet „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik”. Nem más ez, mint Európa legnyugatibb pontja: Cabo da Roca. Majd Sintra városában meglátogatjuk a Királyi Palotát (Palácio Nacional). Délután felfedezzük a csodálatos Mafra palota épületegyüttesét (Palácio Nacional de Mafra), melynek négy fő része a palota, a kolostor, a könyvtár és a székesegyház. A nap zárásaként visszamegyünk az óceán partra, és a gyönyörű fekvésű, magaslaton elhelyezkedő Ericeira városában teszünk egy sétát. Szállásunk már Fatimában lesz. (2 éj)

4. nap: Reggeli után Batalha-ba megyünk, felkeressük a Győzelmes Szűzanya templomát és kolostorát, mely I. János portugál király fogadalmi temploma, a kasztíliai seregek felett aratott 1385-ös győzelmére építtetett, angol gótikus stílusban. Következő állomásunk Obidos, a portugál királynők városa. Itt kötelező a Ginja likőr kóstolása csokipoharakból! Majd Nazaré-ben felmegyünk Sítio városrészbe, és megszámoljuk a népviseletbe öltözött asszonyok alsószoknyáit, utána pedig gyönyörködünk a kilátásban. Végül Alcobaça-ban megnézzük a legnagyobb portugál ciszterci kolostort, ahol a híres portugál szerelmespár nyugszik: az orvul meggyilkolt Ines de Castro és I. Péter király.

5. nap: Napunk nagy részét Coimbrában töltjük. Először Portugália első egyetemét fedezzük fel, lenyűgöző könyvtárával - és a Szent Mihály kápolnával. Majd Portugália legszebb román stílusú épületét, a Püspöki Székesegyházat tekintjük meg. Felkeressük még a Szent Kereszt Templomot, ahol az államalapító I. Alfonz sírja is van. Délután tovább utazunk Portóba, itt lehetőség lesz megkóstolni a világhírű portói borokat. Szállás Portóban (2 éj).

6. nap: Városnézés Portóban: a 12-ik században épült katedrális, barokk Clérigos templom –Szent Ferenc templom, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának kék-fehér „azulejo” csempetablói, 2 szintes Eiffel tervezte Ponte Dom Luis híd. Jó idő esetén hajókázás a Duoro folyón. Délután Bragába, a „portugál Rómába” utazunk, ahol megtekintjük a híres Bom Jesus do Monte búcsújáró templomot.

7. nap: Mai napon a portugál tengerpart egyik legvonzóbb városát, Aveirot fedezzük fel. Sokan Portugália Velencéjének is emlegetik. Eredetiségét fokozzák a díszes csónakokat, úgynevezett Moliceiros-t felvonultató szép csatornái, kedves kis hidjai, szecessziós épületei. A csatornákat átszelve teszünk egy sétát az óceán partján, ahol megcsodáljuk Portugália legmagasabb világítótornyát. Este érkezünk meg Lisszabonba, ahol utolsó éjszakánkat töltjük.

8. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre 10:35-kor, érkezés 15:05-kor.

 

 

Időpont: október 2-9.

Részvételi díj: 198.980 Ft/fő vagy 675 €/fő

Reptéri Illeték: kb. 40.000 Ft/fő vagy 136 €/fő

Vacsora: 32.000 Ft/fő vagy 110 €/fő

Biztosítás: 4520Ft/fő

Egyágyas felár: 55.000 Ft/fő vagy 186 €/fő

+ Fakultatív Fado vacsora: 9750 Ft/fő vagy 30 €/fő (előre fizetendő)

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak: kb. 80-90 €/fő (helyszínen fizetendő)

 

 

SOK SZÉP ÉLMÉNYT KÍVÁNNAK A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!