Mesél a Bécsi erdő

Időpont 2018. október 23.-től
2018. október 24.-ig
Részvételi díj 29.980 Ft/fő vagy 98 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

8.000 Ft/fő vagy 27 €/fő

Egyágyas felár

9.795 Ft/fő vagy 33 €/fő

Egyéb költségek

BIZTOSÍTÁS: 1.130 Ft/fő + BELÉPŐK; SZERVÍZDÍJ; ESETLEGES ÚTDÍJ, PARKOLÁS, BEHAJTÁS (36 FŐ ALATT)

További ajánlataink

Mesél a Bécsi erdő

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli

 

Program:

1. nap:Indulás 6 órakor, Budapest, a Magyarok Nagyasszonya-templom főbejárata elől indul a busz. A Magyarok Nagyasszonya templom ma a Magyarok Nagyasszonya téren található, volt Rezső tér. (1089)

Odajutás: A Nagyvárad téri metrómegállónál kiszállva, a Heim Pál Gyermekkórház felé haladva az Üllői úton, balra a Gaál Mózes utcán kell bemenni, a Magyarok Nagyasszonya templomhoz, a volt Rezső térre. Kb. 10-15 perc gyalog.

Mai nap Bécsi erdő- Észak. Klosterneuburg: építészeti stílusok múzeuma, Verdeni-oltár, a kolostorépület északi kupolája főhercegi kalappal, a déli kupola császári koronával van ékítve. Méltán híres látnivaló: Kahlenberg: 1863-ban itt gyülekezett Sobiesky János hadserege a török ellen. Szent József templomban Sobiesky emléktárgyak vannak. Leopoldsberg - Leopoldskirche- a hegyről gyönyörű körpanoráma a Dunára, Práterre, Stephans dómra, Klosterneuburgra. Utána végighajtunk a bécsi erdőn keresztül kanyargó számtalan kilátóhelyet érintő Höhenstrassén (magaslati úton). Döbling (Krottenbachstr). Itt van a magyar látogatók szomorú emlékezetű kegyhelye: Széchenyi István itt töltötte élete utolsó 12 évét, és itt halt meg 1860. április 7-én. Végül vacsora a híres Grinzíng egy kellemes Heurigerében (szöllősgazda vendéglő). Szállás a Bécsi erdő- Nyugaton.

 

2. nap: Reggeli után Bécsi erdő- Dél. Első látnivalónk az egykori császári palota (1693) nagy kiterjedésű parkja, barlangjaival, vízeséseivel és a „Tranzensburg” nevű vízi kastélyával. Mayerlíng: Vadászkastély, ahol 1889-ben a trónörökös Rudolf herceg és szerelme Vetsera Mária halálát lelte. Heiligenkreuz: ciszterci templom és kolostor (1135). Román, gótika, barokk építészeti elemek, Babenberg őrgrófok sírja, a temetőben Vetsera Mária bárónő síremléke. A túránk befejezéseképpen látogatás Baden bei Wienben, a világhírű gyógyfürdő és üdülőhelyen. Kószálás a városban, illetve felsétálunk a fürdőpark fölött magasodó Kálvária-dombra és onnan csodáljuk meg a város panorámáját.

 

Időpont:  október 23-24.

Részvételi díj: 29.980 Ft/fő vagy 98 €/fő

Vacsora: 8.000 Ft/fő vagy 27 €/fő

BIZTOSÍTÁS: 1.130 Ft/fő

Egyágyas felár: 9.795 Ft/fő vagy 33 €/fő

 

+ Belépők; szervízdíj; esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)