A LENGYEL KÁRPÁTALJÁRA (PODKARPACKIE)

Időpont 2018. augusztus 25.-től
2018. augusztus 29.-ig
Részvételi díj 60.000 Ft/fő vagy 196 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

10.100 Ft/fő vagy 33 €/fő

Egyágyas felár

18.000 Ft/fő vagy 59 €/fő

Egyéb költségek

BIZTOSÍTÁS: 2.825 Ft/fő + BELÉPŐK; SZERVÍZDÍJ, + ESETLEGES ÚTDÍJ, PARKOLÁS, BEHAJTÁS (36 FŐ ALATT)

További ajánlataink

A LENGYEL KÁRPÁTALJÁRA

(PODKARPACKIE)

Az ismeretlen vidék, az ősi paloták, a középkori várak és a teljesen

megőrzött fa- és téglaváros, központok lenyűgöző világa. Szóval egy gyönyörű galíciai táj emlékekkel és kincsekkel tűzdelve, avagy séta a Beszkidekben!

 

UTAZÁS: autóbusszal

ELHELYEZÉS: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

ELLÁTÁS: reggeli, igény szerint vacsora

PROGRAM:

1. NAP: Indulás a kora reggeliórákban Budapest, Népligetmetrómegálló, Planetáriumtábla elől. Első megállónk: Zólyom vára, amely Szlovákiaegyik legszebb gótikus–reneszánsz váraként a nemzeti kulturális emlékek közé tartozik. Ebédelési lehetőség és pihenő: Donovalyban. Itt a Penzion Donlyban (önkiszolgáló étterem) szoktunk enni knédlit egy pofa sörrel! Majd Limanowában emlékezünk, amely városkáról a XIV. kerületben utcát és teret is elneveztek.

 

2. NAP: Reggeli végeztévelStary Saczban (Sztári Szoncs) bóklászva rálelünk a IV. Béla magyar király leánya, a Szemérmes Boleszláv, lengyel király felesége, Kinga által alapított klarissza apácák kolostorára. Ma már Szent Kinga 1292. július 20. óta alussza itt örök álmát. Majd a Gorlicei Áttörés Múzeumában (1915) büszkén olvassuk a magyar feliratokat, amelyek dédapáink sikeres harcáról tudósítanak bennünket. A hétszilvafás nemesi Becz család birtokán, Biecz (Bjecs) (ezeréves Porecz kisváros) keresztülhaladva Krosnón (Kroszno) találjuk magunkat. A főtér, a XIV. századi ferences templom, az 1512-ben emelet gótikus istenháza, a Magyar kapu (Brama Wegierska) mind-mind megállásra és csodálkozásra kényszerít.

 

3. NAP: Gyönyörű nap virradt ránk. Látnivalókban biztos! Rzeszówban (Zsesuf), a vajdasági központban a bernadinumok, az obszerváns ferencesek templom, a Lubomirszki-kastély, négy olaszbástya és erődítmény (bíróság és börtön van benne ma!), Rynek, gótikus szentélyű, barokk hajójú plébánia-templom. Mond neked ez a név Ležajsk (Lezsájszk) valamit? Nem? Ezután fog! Várkolostor egyik legnagyobb barokk–reneszánsz, a keleti ortodoxi hatását is magánviselő, a csodatevő Istenanya kegyhelye. Lukasz Opolinszki sztraroszta építette. Majd rácsodálkozunk Lancutban (Lánycsut) a Lubomirski- Potocki család fényűzően pompás, nagyvonalúan főúri kastélyára. Megcsodáljuk a belsőt, a Boucher Tragonard Cranach és Watteau képeit, a kastély delfin porcelánjait, szőnyegeit, az arcképcsarnokot, a zöld szalont, a vörös folyosót, a piros szobát, a nagy ebédlőt, a kínai termet… már a felsorolástól megszédültem. Majd visszamegyünk 1764-be, pontosabban az ezévben alapított Polmos Lancutot, a világ egyik legrégibb szesz- és likőrgyárát látogatjuk meg, aperitív- és likőrkóstolón veszünk részt, vásárolni is lehet! Ékes hangulatban hajtatunk a szállásra, talán még dalolunk is. De jó lenne!

 

4. NAP: A mai nap a halicsi Fejedelem, Bölcs Jaroslav (Jároszláv) nevét viselő, San (Szan) Folyó partján elterülő városban leszünk. Legszebb látnivalója az erődítmények által körülzárt gótikus–késő reneszánsz apátsági templom. A nap többi része Przemyslé (Psemisl), amely szintén a San folyó partján fekszik. Látnivalói: Kázmér-vár, Nagyboldogasszony Mennybevétele és Keresztelő Szent János főszékesegyház, Fájdalmas Szűzanya (Basiliánus rendi) templom. Az óratoronyban van a harang és pipamúzeum. Érdekes látnivaló. Első Világháború Múzeuma – sok magyar emlék. Gigantikus erődítmény, 1873–1914-ig épült. A francia Verdun és a belga Antwerpen után a 3. legnagyobb erődítmény. Przemysl városát 48 km hosszan, 42 erőd vette körül. Przemysl az első világháborúban hosszú ostrom és nagy csata színhelye lett.

 

5.NAP: Lassan bandukolva hazaindulunk. Búcsúzásnál Krasiczynben (Krásicsin) megnézzük a Krasicki várat. A lengyel reneszánsz gyöngyszeme. Pártázattal, címerekkel, Faragványokkal, sgraffito-dís szel ékes. Ma vállalati tulajdon, de a várudvar, kápolna látogatható. Hazaindulunk a Duklai- hágón–Eperjes–Kassán keresztül.

 

IDŐPONT: augusztus 25-29.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 60.000 Ft/fő vagy 196 €/fő

VACSORA: 10.100 Ft/fő vagy 33 €/fő

EGYÁGYAS FELÁR:18.000 Ft/fő vagy 59 €/fő
BIZTOSÍTÁS:
2.825 Ft/fő

 

+ BELÉPŐK; SZERVÍZDÍJ, + ESETLEGES ÚTDÍJ, PARKOLÁS, BEHAJTÁS

(36 FŐ ALATT)