Írország, a smaragd sziget

Írország
Időpont 2019. július 12.-től
2019. július 19.-ig
Részvételi díj 325.000 Ft/fő vagy 1065 €/fő
Online jelentkezés
Utazás

repülővel, helyeben busszal, gyalogosan

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás

reggeli, igény szerint vacsora

Vacsora

53.600 Ft/fő vagy 176 €/fő

Egyágyas felár

97.500 Ft/fő vagy 176 €/fő

Reptéri illeték

RYANAIR repülőjegy illetékekkel: kb. 57.795 Ft/fő +poggyászjegy, ha kérik!

Egyéb költségek

Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak

 

 

 

ÍRORSZÁG, A SMARAGD SZIGET

 

Utazás: repülővel, helyeben busszal, gyalogosan

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora


PROGRAM

1.nap: Indulás Ferihegy 2-ről a Ryanair menetrend szerint 11:55-kor induló járatával, érkezés Dublin-ba 14:00-kor, szállás elfoglalása. Városnéző séta Dublin-ban, a Jameson whiskey üzem megtekintése.

              Szállás Dublin-ban.

2.nap: Északnak indulunk a Bru na Boinne-i leletegyütteshez: Newgrange a legnevezetesebb, a knowth-i pedig a legszebben díszített sírhalom. Találgatva, hogy mit is jelenthetnek a fura sziklaminták és hogy miért is pont a téli napfordulókor süt be a napfény a kamrákba, indulunk tovább a Mattock-parti Mellifont Abbeyhez (Drogheda közelében, 1142, rom), mely első ciszter apátságként épült az ír területen, s így egyben a később épített apátságok követendő modellje is lett. Tovább haladunk az ország belsejébe, a 6. században alapított Clonmacnoise kolostor romjaihoz, mely egykor Európa jelentős vallási és tudományos központja volt. Itt áll még több középkori templom és a gazdagon faragott 10. századi kelta kereszt, a Feliratok keresztje. Rövid sétával elérhető a 12. századi Nun's Church. Majd Athlone-ba megyünk: itt található a Brit-szigetek legrégibb pub-ja. Séta a Shannon-folyó partján, kocsmatúra (fakultatív).

              Szállás Athlone-ban.

3.nap Elindulunk az óceánhoz. Első állomásunk a bájos Galway városka, séta a kanyargós utcácskákban, majd tovább haladunk az 1205-ben alapított ciszter Corcomroe Abbey romjaihoz, majd a fantasztikus természeti látnivalóhoz, a Moher-sziklákhoz. Innen ismét a szárazföld belseje felé fordulunk és a Bunratty kastélyt és falumúzeumot nézzük meg.

              Szállás Limerick környékén.

4. nap Ma egész nap a Killarney Nemzeti Parkot járjuk: ez Írország legszebb tóvidéke. Torc-vízesés, Ross-kastély, Szent Mária-katedrális, Lough Leane-tó, Muckross-ház, csak néhány a látnivalók közül. Gyalogos túra, kényelmes cipőt mindenki hozzon!

              Szállás Killarney közelében.

5.nap: Kirándulás a Kerry-gyűrűhöz, mely Írország egyik legfestőibb körútja. Körbe buszozunk az Iveragh-félsziget panoráma-útján, közben gyönyörködünk a pompás táj, hegyek, völgyek és a vadregényes tengerpart látványában. Majd tovább utazunk a Blarney-kastélyhoz, ahol ki lehet próbálni a Blarney-kő csodáját: ha megcsókolod a követ, ékesszóló leszel.

              Szállás Cork környékén.

6.nap: Reggeli után városnézés Corkban: Patrick Street, a Szent Finn Barre's Katedrális és a Szent Anna templom megtekintése. Majd tovább utazás Cashel-be. Szent Patrick (Írország védőszentje) állítólag itt keresztelte meg Munster uralkodóját. A Szent Patrick-sziklán magasodik Írország egyik legszebb várromja. A vár megtekintése után tovább utazunk Kilkenny-be. Írország nem lenne teljes sörkóstolás nélkül.

              Szállás Kilkenny-ben.

7.nap: Visszaindulunk Dublin-ba. Útközben megállunk a Wicklow Nemzeti Parkba: a Wicklow-hegységen áthaladó autóútról élvezzük a csodálatos panorámát. Glendalough-ban megtekintjük a hegyek által körbevett völgyben a kolostorromot. A Szent Kevin által a 6. században alapított kolostor egész várossá nőtte ki magát, több órát sétálhatnánk, mégsem jutnánk el mindenhova.

              Szállás Dublin-ban.

8.nap: Félnapos városnézés Dublin-ban: a kora gótikus Krisztus-katedrális, a 13-ik századi Dublin-erőd, mely az angol alkirály rezidenciája volt, a Szent Patrik katedrális, ahol sok híresség, pl. a Gulliver írója Swift is nyugszik. Látogatás az I.Erzsébet alapította Trinity College-ben.

              Transzfer a reptérre. Hazaindulás a Ryanair menetrend szerint 17:05-kor induló járatával. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időpont: 2019. július 12-19.

Részvételi díj: 325.000 Ft/fő vagy 1065 €/fő

RYANAIR repülőjegy illetékekkel: kb. 57.795 Ft/fő +poggyászjegy, ha kérik!

7 Vacsora: 53.600 Ft/fő vagy 176 €/fő
Egyágyas felár: 97.500 Ft/fő vagy 320 €/fő

+Belépők, idegenforgalmi adó, szervízdíjak:

 

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST KÍVÁNNAK

A MAKROVILÁG MUNKATÁRSAI!!