Csehországi gyöngyszemek

Kastélyok, várak, paloták
Időpont 2019. május 15.-től
2019. május 19.-ig
Részvételi díj 94.980 Ft/fő-től vagy 325 €/fő-től
Online jelentkezés
Utazás

autóbusszal

Elhelyezés

2-3 ágyas, egyszerű, fürdőszobás szobákban

Ellátás

reggeli

Vacsora

11.850 Ft/fő vagy 34 €/fő

Egyágyas felár

31.200 Ft/fő vagy 90 €/fő

Egyéb költségek

Biztosítás 2850 Ft/fő +Belépők, szervízdíjak, parkolás +Fakultatív programok

További ajánlataink

Csehországi gyöngyszemek: Kastélyok, várak és paloták

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény esetén vacsora is

PROGRAM:

1 nap: Bp-Brno

Reggel 6 órakor indulás Bp.-ről, a volt Rezső térről majd útban Brno fele megtekintjük a Lednicei kastélyt( Zámek Lednice), mely gótikus és Tudor korabeli jegyeket hordoz, ennek megfelelően pazar belsővel is rendelkezik. Délután érkezés Brno-ba, szállás elfoglalása, majd séta a városban, utána szabadidő. Első este nincs vacsora!

2.nap: Brno –Prága

Reggeli után Prága felé vesszük az irányt, ám menet közben beiktatunk kettő kis megállót melyeket vétek lenne kihagyni, és pont az útvonalunk mentén található: az első Pernstein vára mely az egyik legszebb eredeti középkori vár Csehországban és mivel a freskók és a berendezések eredetiek igazi időutazásban lehet részünk. Telc városát mely „a tavak rózsája, a cseh reneszánsz ékszere”. 1992-től az UNESCO-ba is felvételt nyert város csodálatos látványt nyújt a gótika és a korareneszánsz idejében épült sgrafittós, árkádos házaival, nem véletlenül hívják sokszor mesevárosnak. Telc megtekintése után indulunk tovább Prágába, érkezés a délutáni órákban, majd szállás elfoglalása, vacsora.

3.nap Prága és környéke:

Reggeli indulással megtekintjük a Prága közelében fekvő várakat és kastélyokat: előszőr Nelahozevesi kastélyt, mely az egyik legszebb reneszánsz kastély Csehországban majd Krivoklát várát (hrod Krivoklát), melynek híres a gótikus enteriőrje, gótikus trónterme mely Csehország második legnagyobbja. Festői kilátás nyílik a Krivoklát Tájvédelmi Körzetre mely az UNESCO bio-rezervátuma. Ezután Karlstein vára felé vesszük az irányt mely a Német –Római császárok székhelyeként is szolgált. Felejthetetlen élményt nyújt a várban található Szent-Kereszt kápolna melynek falát féldrágakövek valamint Theodorik mester táblaképei díszítik. Majd visszaindulunk Prágába, rövid séta: Vencel tér, Tyn templom, Városháza (Orloj), Károly híd, majd visszatérés a szállásra,vacsora.

4.nap: Prága-Ceské Budejuvice

Reggeli után városnéző túra melynek keretében felkeressük: a prágai várnegyedet: Strahovi kolostor-Loretói templom, Prágai Vár, Szt. Vitus Székesegyház, Régi Királyi palota, Szt. György Bazilika és Kolostor, Arany Utcácska. A prágai sétánk után indulunk Ceské Budejuvicébe, amelynek legrégebbi házai a középkorban épültek, az óváros hamisítatlan reneszánsz városképet nyújt, ezért is hivatkoznak rá sok helyen mint ”Csehország Firenzéje” (és a Budweiser sör hazája). Érkezés az esti órákban. Sörkostoló a gyárban. Utána a szállás elfoglalása és fakultatív séta a kivilágított főtéren.

 

5. nap Ceske Budejuvice –Bp

Reggeli után az utazás egyik csúcspontjába érkezünk, Cesky Krumlov-ban, amely a látnivalók tárháza, életre kelt meseváros a Moldva folyó kettős kanyarulatában. Történelmi belvárosa, a konzervált középkori vár, a Szt. Vitus székesegyház, a Krumlovi Malom, romantikus séta a girbe-gurba utcácskákban.

Indulás Budapestre, érkezés a késő esti órákban

 

Időpont: Máj 22-26., Július 24-28

Részvételi díj: 94.980 Ft/fő vagy 325 euro/fő

Vacsora: 11.850 Ft vagy 34 Euro/fő

1 ágyas felár: 31.200 ft vagy 90 euro/fő

Biztosítás:2850/fő

+ Belépők, szervízdíjak a helyszínen fizetendő

+ esetleges út díj, parkolás, behajtás 36 fő alatt

 

Készítette és a csoportot vezeti : Kovács Miklós

Fontos: a részvételi díj nem tartalmazza a külön fizetendő fakultatív programok árait