?VILLÁRÓL VILLÁRA? ? Őszi buli út Venetoban ? SZINTE INGYEN! ;)

Időpont 2019. október 19.-től
2019. október 23.-ig
Részvételi díj 99.850 Ft/fő vagy 328 ?/fő
Online jelentkezés
Utazás

busszal

Elhelyezés

2-3 ágyas szállodai szobákban, Straban (Padova mellett)

Ellátás

félpanzió (reggeli, vacsora)

Egyágyas felár

29.955 Ft/fő vagy 98 ?/fő

Egyéb költségek

+ Belépők, szervízdíjak, idegenforgalmi adók: kb.89 ?/fő + Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt) Fakultatív esti látogatás a Scrovegni kápolnába, Padovába: 15 ?/fő (jelentkezéskor kell jelezni és befizetni!)

?VILLÁRÓL VILLÁRA? ? Őszi buli út Venetoban ? SZINTE INGYEN!

Nekem senki nem mondta, az idegenvezetői iskolában sem tanították, hogy az észak-olaszországi Veneto tartomány ilyen fantasztikusan gyönyörűbbnél gyönyörűbb villák ezreinek tárháza. Bajban voltam hát, amikor választani kellett, hogy melyeket keressük fel. Rendszereztem: híres építészek, remek festőművészek, gazdag velencei mecénások munkáit válogattam ki, a történelmi személyiségek által használt, Világ Zsűri világörökség részévé kinevezett villáival együtt. Természetesen az időfaktort sem hagytam ki és azt sem felejtettem el, hogy varietas delectat ( a változatosság gyönyörködtet). Ezek után garantált a folyamatos csodálkozás az úton. Várlak!

Utazás: busszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas szállodai szobákban, Straban (Padova mellett)

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program:

1. nap (szombat): Indulás reggel 6 órakor Budapestről (Magyarok Nagyasszonya térről, régi Rezső tér 1089) Útvonal: Bp-Nagykanizsa-Maribor-Lavamünd (osztrák-szlovén határ)-Maria Saal?Klagenfurt-Villach-Tarvisio-Udine-Palmanove-Stra (kb. 815 km) Első látnivalónk Maria Saalban egy 8. ill. 15. századból származó templomerőd, 15. századi freskókkal. A Wörthi-tó partján haladva hagyjuk el Ausztriát. Olaszországban megrohamozzuk az első Autogrill-t a ?világ legfinomabb? cappuccino-jáért. Még a szállás előtt lesz egy ?Villáról villára? programot bevezető meglepetés? J 

NAP KÉRDÉSE: Miért épültek a Veneto tartományba a villák ezrei?

 

2. nap (vasárnap): A vasárnapisták szentmisével kezdenek Páduában, a Szent Antal Bazilikában, a lustábbak alszanak tovább. 9:15-kor reggeli, majd 10 órától megtekintjük elsőként Straban, a Villa Pisanit (ma Nemzeti Múzeum), a ?velencei Villák királynőjét?. Varázslatos épület, az utolsó dózse rezidenciája volt, egykor Napóleon ?királykodott? itt, színhelye volt Hitler és Mussolini találkozójának és a bálterem mennyezetén ékeskedik Tiepolo mesterműve, a ?Pisani család dicsőségét? megörökítő freskó. A Villa Pisani után belevetjük magunkat a Brentai Riviéra villái közé, egész pontosan Mirába: Elsőként a Villa Barchessa Valmarana-t tekintjük meg, majd a Widmann Foscari Villa következik, korabeli bútorokkal, muránói csillárokkal. Lehet köztük válogatni, sétálni a parkjaikban. Este vacsora a szállodában. A két villa meglátogatása helyett lehet fakultatív programként, kis hajóval Dolo-ból Paduába hajókázni. (14:30-19:00, kb. 38?/fő) Akik a fakultatív hajókázást választják, velük este találkozik a busz Paduában, ekkor csatlakozhatnak a szintén fakultatív, esti Scrovegni-kápolna programhoz (ezt előre kell jelezni!) vagy szabadidő Páduában, este közösen haza a busszal. Akik voltak hajózni, nekik késő esti vacsora a szállodában.

Fakultatív program vacsora után: Pádua, Scrovegni kápolnában, a híres Giotto képek megtekintése. (Min. 20 fő, ára: 15 ?/fő, jelentkezéskor előre kell jelezni és befizetni!)

NAP KÉRDÉSE: Sorolj fel 3 építészt, akik építészek voltak a venetoi villák megvalósításában, írjátok nevük mellé a születésük és a haláluk évszámát.

 

3. nap (hétfő): Reggeli után Veneto egyik legszebb és leghíresebb villáját (144 szoba) keressük fel, a Villa Conatrini-t (Piazzola sul Brenta-ban), leghíresebb terme a Zene szoba, ami ?fordított gitár? szobaként is ismert, egyedi akusztikája miatt. Érdekes még a földszinten a manierizmus korszakát megjelenítő (Shall) Kagylós Galéria. A falakon mitológiai és vadászati jelenetek láthatók, Michele Primont, Domenico Torti festők munkái. A csodálatos épületet kb. negyven hektár angol park veszi körül. A délután ismét elkápráztat bennünket, ugyanis Monselice-be megyünk. Itt sem lesz kevesebb látnivalón, mint a Villa Duodo (kívülről) és a Villa Pisani (Freskóit Paolo Veronese festette), valamint a 7 szentély ösvénye és kápolnái. Vacsora a szállodában.

NAP KÉRDÉSE: Mi a különbség a villa és a palota között?

 

4. nap (kedd): Ma találkozót beszéltünk meg ?az utolsó nagy reneszánsszal?, Veneto tartomány legnagyobb építészével, Andrea Palladioval (1508-1580), mégpedig Vicenzában. Vicenza egyetlen nagy művész elgondolása, és ?búcsújáróhelye? az építészettel foglalkozóknak. Rengeteg Palladio épület-álom van Venetoban, de a legrangosabbak Vicenzában találhatók. Ezek közé tartozik: a Palazzo Chiericati (1557) a városi múzeummal, Teatro Olimpico (1580), mely korunk első fedett színháza, a Piazza dei Signori a hatalmas Bazilikával (1549-1617), Palladio főművével és a Loggia del Capitanio (1571), a velencei helytartó egykori rezidenciája. Ha végighajtunk a Corso Palladion, ott a színesebbnél színesebb paloták sorakoznak. Ám három villát meg is nézünk: Villa Almerico-Caprát (?La Rotonda?), Palladio legszebb épületének tartják, ez sok francia és angol villa, palota mintájára szolgált. Villa Valmarana ai Nani - Giovanni Battista Tiepolo és Giovanni Domenico Tiepolo freskóival, és a Villa Trissino-t (ova Rigo), amely Palladio fiatalkori műve volt és 1530-1538 között épült. Fáradalmainkat pedig Bassano del Grappa városában öblítjük le, a Brentán átmenő híres fahíddal szembeni grappafőzőben, már aki iszik. Vacsora a szállodában.

NAP KÉRDÉSE: Mi a grappa és miből készül?

 

5. nap (szerda): Reggeli után, hogy még utoljára gyönyörködhessünk a villákban, végig hajtunk busszal a Riviéra Brentán. Nem sorolom fel a villákat, csak a településeket: Stra, Barbariga, Mira, Dolo, Oriago után hajtunk majd fel az autópályára. További útvonal: Palmanova-Trieszt-Gorizia-Ljubljana- Maribor-Lenti- Nagykanizsa és Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

NAP KÉRDÉSE: Sorolj fel 3 villát (a programban szereplők nem számítanak) a Brentai Riviéráról és nevezd meg a tulajdonost, vagy az építés évét (15 villa híresebb)

 

Időpont: 2019. október 19-23. (péntek-szerda)

Részvételi díj: 99.850 Ft/fő vagy 328 ?/fő (félpanzióval, busszal és idegenvezetővel)

Biztosítás: 2.850 Ft/fő

Egyágyas felár: 29.955 Ft/fő vagy 98 ?/fő

+ Belépők, szervízdíjak, idegenforgalmi adók: kb.89 ?/fő

+ Esetleges útdíj, parkolás, behajtás (36 fő alatt)

Fakultatív esti látogatás a Scrovegni kápolnába, Padovába: 15 ?/fő vagy 5.025 Ft/fő (jelentkezéskor kell jelezni és befizetni!)


FONTOS! Technikai okok miatt a program kisebb mértékben változhat.

 

Mindenkinek csodálatos utat és élményeket kívánnak a Makrovilág munkatársai!