AZERBAJDZSÁN LEGJAVA, MINDEN AMIT LÁTNI KELL!

 

Utazás: repülővel, helyben busszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: Reggeli (igény szerint vacsora)

 

Program:

1. nap  - máj 7., csütörtök: Találkozás 21:30-kor a budapesti, Liszt Ferenc Nemeztközi Repülőtéren, a WIZZ AIR indulásoknál, a repülőgép indulása Budapestről Bakuba 23:30-kor.

 

2. nap – máj 8., péntek: Érkezés kora reggel, 05:15-kor Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába. Transzfer a bakui szállodába, majd reggeli és pihenés. Reggeli után megkezdjük a bakui városnézést, csodálatos történelmi és építészeti remekműveket láthatunk majd. Bejárva az egész történelmi belvárost (Icheri Sheher) megcsodáljuk: a shirváni sahok palotáját, a karavánszerájokat, a középkori piacteret és a Szűz-tornyot is. Baku belvárosa egy mai napig működő, élő ókori város a modern város közepén, lenyűgöző! Szállás Bakuban.

 

3. nap – máj 9., szombat: A mai nap első lenyűgöző állomása az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkba. A kultúrtáj magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében közel hatezer különféle ábrázolás látható. A fő látványosságnak számító iszap- és sárvulkánokat sem hagyjuk ki. Délután irány Ganja – Azerbajdzsán második legnagyobb városa, itt megnézzük a: Abbasz Sah mecsetet, Nizam Ganjavi mauzóleumot és persze a helyi bazár meglátogatása sem maradhat ki a programból. Szállás Ganjaban.

 

4. nap – máj 10., vasárnap: Reggeli után Sheki városába indulunk, útközben megállunk: Shemkir-ben, itt a csodálatos óvárost és a litván templomot megtekintve, merülünk el még inkább Azerbajdzsán sokszínűségében, majd következik Kish, ahol az első albán, keresztény templom és egyben a Kaukázus egyik legrégebbi keresztény temploma áll, a 6-7. századból. A templomban ősi emberi csontok és maradványok láthatók, különlegességük, hogy méreteik akár a 2,5 métert is elérik, a leletek szerint a ősi albán emberek nagyon magasak voltak, arany hajjal és fehér bőrrel, teljesen ellentétei a mai kaukázusi népcsoportoknak. Szállás Shekiben.

 

5. nap – máj 11., hétfő: A mai napon Sheki-vel ismerkedünk. Hegyi város, hihetetlenül gazdag múlttal. Albán állam volt, része a Selyemútnak. Megtekintjük a csodálatos káni palotát, a nagy mecsetet, a bazár forgatagát és a karavánszerájokat sem hagyjuk ki. Délután utazás Gabalába, az ősi birodalmi központba. Utunk során megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nidj faluban. Gabalába érve a következő látványossága a Nohur hegyi tó, majd felfedezzük a Tufandag hegyet, melyre felvonóval jutunk fel. Szállás Gabalában.

 

6. nap – máj 12., kedd: Utazás vissza Baku felé, útközben megálló Lahic-ban, Azerbajdzsán egyik legősibb településén. Lahic télen szinte megközelíthetetlen, de nyáron rengeteg turistát vonz a falu hagyományos kézművesipara, az utcákon a fém megmunkálásának jellegzetes hangjai hallatszanak. Shemakha járásban megnézzük a Jummah mecsetet és Diri-baba Mazuóleumát. Szállás Bakuban.

 

7. nap – máj 13., szerda:  Délelőtt a világhírű bakui szőnyegmúzeum meglátogatása, majd utazás a Bakutól 30 km-re fekvő, a Kaszpi tengerbe nyúló Abseron félszigetre látogatunk, az Ateshgah, azaz Tűztemplomhoz. A templomegyüttes egykor hindu és zoroasztriánus tűzimádók szentélye volt. Ma a komplexum múzeumként üzemel és végig bejárható. Délután a Yanar Dag-hoz, azaz az Égő Hegyhez utazunk, melynek különlegessége, hogy állandóan ég a felszín alatti folyamatos gázszivárgásnak köszönhetően, így a Yanar Dag tüze még soha nem aludt ki. A lángok a vékony homokkő réteg nyílásain törnek elő és akár 3 méter magasra is felcsaphatnak, ezzel elképesztő látványt nyújtva az idelátogatóknak. A lángok köztudatba kerülése után (1950) kapta Azerbajdzsán a „tűz országa” elnevezést.  A nap végén a kazari régiót fedezzük fel, megtekintve a: mardakani kastélyt és a Mir Movsum Agha mauzóleumot. Szállás Bakuban.

 

8.nap – máj 14, csütörtök: Utolsó napunk is Bakué: Ellátogatunk az azerbajdzsáni történelmi múzeumba, megnézzük az ortodox templomot és a  Heydar mecsetet. Jó idő esetén esti (fakultatív) hajókázás a Kaszpi-tengeren, ahol egész Baku panorámáját megcsodálhatjuk, a lélegzetelállító felhőkarcolókkal, melyek Dubai hangulatát idézik. Szállás Bakuban.

 

9. nap – május 15, péntek: Hajnali transzfer a repülőtérre, 05:50-kor indulás Bakuból, érkezés Budapestre 07:55.

 

Időpontok: 2020. szeptember 24-október 2.

Részvételi díj min. 15 fő esetén: 229.980 Ft/fő vagy 740 €/fő

 

Részvételi díj tartalmazza:

·        Szállást reggelivel

·        helyi autóbuszos közlekedést

·        magyar nyelvű idegenvezetést

·        Kalkulált sztornó biztosítást, ami a részvételi díjra vonatkozik

·        az EUB Top BBP csoportos biztosítást

·        Belépőket, idegenforgalmi adókat, szervízdíjakat

Részvételi díj nem tartalmazza:

·        Azeri E-vízum: kb.12.000 Ft/fő

·        7 Vacsora felár: 52.000 Ft/fő

·        Egyágyas felár: 60.000 Ft/fő

·        WIZZ AIR Repülőjegy priority szolgáltatással + adminisztrációs díj szeptemberben:

kb. 89.000 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 15 fő)

·        WIZZ AIR 20 kg-os poggyász szeptemberben: kb.25.000 Ft/fő

·        Idegenforgalmi adók, szervízdíjak, kötelező borravalók (helyszínen fizetendő)

 

A WIZZ AIR légitársaság jelenlegi poggyász szabályzata szerint: Minden utas magával vihet a fedélzetre egy darab, egy max. 10 kg és legfeljebb 40 × 30 × 20 cm méretű ingyenes kézipoggyászt, amelyet az előttük található ülés alatt kell elhelyezniük. Ezen felül a repülőjegy árába belekalkuláltunk még egy WIZZ AIR Priority szolgáltatást is, melynek értelmében még továbbá egy darab, szintén max. 10 kg súlyú, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe.

A WIZZ AIR poggyász szabályzata, menetrendje, árai bármikor változhatnak! Változás esetén időben értesítjük az utasokat a változtatásokról és azok feltételeiről!

AZ UTAZÁSHOZ  A HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTVA MÉG MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL ÉS VÍZUM SZÜKSÉGES!

Vízumigényléshez szükséges dokumentumok:

 

  1. kinyomtatott, hiánytalanul, olvashatóan, nyomtatott betűkkel, angol nyelven kitöltött, a kérelmező által saját kezűleg aláírt vízumkérdőív beszkennelve (színes, jpeg formátumú) – Jelentkezéskor irodánkban átvehető/elektorinikus úton kérhető, a kitöltésben segítünk!
  2. útlevél beszkennelve (színes, jó minőségű,jpeg formátumú!)