FEDEZZÜK FEL ALBÁNIA ISMERETLEN CSODÁIT, HIHETETLENÜL JÓ ÁRON  AUGUSZTUSBAN!

 

Albánia: hatalmas hegyek, az Adria partvidéki alföldjeinek sora, homokfövenyes beachek, sokak számára ismeretlen ország. Itt született a hős török verő, Kasztrióta György (Skander bég). Hunyadi János kortársa, „barátja” és itt született a XX sz.legnagyobb szociális szentje, Teréz anya. Október 19. Kalkuttai Szent Teréz anya napja hivatalos nemzeti ünnep. Valóságos csoda ez, hogy ha meggondoljuk, hogy itt született Enver Hodzsa is, a világon az egyetlen ateista állam megteremtője, a 20000 bunker országának megálmodója. 1991 óta szabad ország. A homokos tengerparton gombamódra szaporodnak a szállodák, épülnek az autópályák és a putrikat, modern családi házak, emeletes városi épületek váltják. Nos nézzük! Isten hozott a Sasok Földjére! Megyünk a saját utunkon.

 

Utazás: a WIZZ AIR légitársaság menetrendszerinti járatával.

Elhelyezés: 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program:

1. nap:

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 2B terminálján, a Wizz Air indulásoknál 10:40-kor. Indulás 12:40, érkezés Tiranába 14:05-kor. Első állomásunk Kruja, a nemzeti hős, Kasztrióta György, Skander bég várát, városát és múzeumát tekintjük meg

Transzfer a szállodába, Durrësbe. ( Az ország legnépesebb városa a tengerparton. Ipari központ, kikötő, és a legnagyobb 20-25 km hosszú üdülőparadicsom.) Szabadidő, vacsora.

 

 

2.nap:

Reggeli után északra botorkálunk. Kirándulás a a Balkán-félsziget legnagyobb területű édesvízű tó partjára, Shkodra városába. Látnivalók: Rozafa vára, az Ólom mecset, Szent István székesegyház (újabban: Teréz anya is patrónusa), modern városközpont és a hősi emlékművek, tópart. Hazafelé úton rövid pihenő az albán Adria Lezhë nevű városában, ahol betérünk a már említett, híres Scander bég mauzóleumába, majd megpihenünk a természeti szépségekben gazdag Rodon-fokon. Vacsora és szállás Durrësben.

 

3. nap:

Ma: Mi lesz ma? Először Albánia második legnépesebb városába látogatunk, Elbasan-ba., a Via Egnatia római út mentére. Középkori városfalak, a minaret nélküli Király-mecset (1492) és az Ortodox Szűz Mária-templom (1833-1868) kerül meglátogatásra. Majd irány a főváros: Tirana, kifulladásig. A Skander bég tér látnivalói: Et’hem Bey nagymecset, Óratorony, Skander bég lovas szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum. Meglátogatjuk a 4 emeletes anti-nukleáris főbunkert (BUNK’ART), amelyet annak idején egy esetleges bombázás esetére építettek a kormány védelmére. És ha szép idő lesz, felvonóval felmegyünk a Dajti-hegy tetejére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra. Szabad idő. Vacsora és szállás Durrësben.

 

4. nap:

Első állomásunk az Ardencia kolostor, korábban Szűz Mária születése-templomnak nevezték, érdekessége, hogy sikerült megmenekülnie az 1967-es templomrombolástól.

Irány a déli irányba és időben is, ám „időben” még tovább megyünk, az ókorban, Apollónia városába (Apolloni), amely a híre Via Egnatia-n helyezkedik el. Majd átmegyünk az UNESCO világörökség részét képző, Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az Oszmán birodalom korában az egyik legfontosabb város volt és egyben fafaragásra szakosodott nagy kézműves központ is. Útközben még megtekintjük Ardenica monostorát. Ezután a berati látnivalókat szedjük sorra, úgymint: Várnegyed, itt 10 templomon belül a görögkeleti Blakhernai Szűz Mária-templomot nézzük meg (a 13. században épült bizánci stílusban). Építészetileg ez a legjelentősebb. Ha időnk engedi, megnézhetjük még az Onufri eredeti freskóit őrző Szent Theodórosz-templomot is. Végül a várhegy oldalán, a Mangalem nevű Oszum-parti városrész csodálatos „1000 ablakos” házait csodáljuk meg.

 

5. nap:

Reggeli után szálláshelyünk városát Durrëst fedezzük fel, megtekintjük a római kori amfiteátrumot, a régi városfalat és a bástyát, a városháza teret a mecsettel.  Befejezéseként a Skanderbég konyakgyárban, Durrësben megkóstolhatjuk a nemzeti italukat is. A konyakkóstolás után szabadidő vásárlásra. Dél körül transzfer a repülőtérre Tiranába, majd 14:45-kor indulás Budapestre, érkezés 16:10.

 

Időpont: augusztus 29 – szeptember 3.

Részvételi díj min. 20 fő esetén: 87.770 Ft/fő vagy 285 €/fő

Részvételi díj tartalmazza:

·        Szállást félpanziós ellátással

·        helyi autóbuszos közlekedést

·        magyar nyelvű idegenvezetést

·        Kalkulált sztornó biztosítást, ami a részvételi díjra vonatkozik

·        az EUB Top BBP csoportos biztosítást

Részvételi díj nem tartalmazza:

·        Egyágyas felár: 24.500 Ft/fő

·        WIZZ AIR Repülőjegy priority szolgáltatással + adminisztrációs díj: kb. 50.480 Ft/fő (A repülőjegyek a minimum létszám elérésekor kerülnek megvásárlásra, ezért van a kb. ár. Minimum létszám 20 fő)

·        WIZZ AIR 20 kg-os poggyász: kb. 15 000 Ft/fő

·        +Belépők, idegenforgalmi adók, szervízdíjak: kb. 30 €/fő

Albániába magyar állampolgároknak nem kell vízum. Érvényes magyar útlevéllel és kártyalapú személyigazolvánnyal is be lehet utazni Albániába, de mindkét okmány min. érvényességi ideje a beutazástól számítva minimum 3 hónap kell, hogy legyen! A WIZZ AIR légitársaság jelenlegi poggyász szabályzata szerint: Minden utas magával vihet a fedélzetre egy darab, egy max. 10 kg és legfeljebb 40 × 30 × 20 cm méretű ingyenes kézipoggyászt, amelyet az előttük található ülés alatt kell elhelyezniük. Ezen felül a repülőjegy árába belekalkuláltunk még egy WIZZ AIR Priority szolgáltatást is, melynek értelmében még továbbá egy darab, szintén max. 10 kg súlyú, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe.

A WIZZ AIR poggyász szabályzata, menetrendje, árai bármikor változhatnak! Változás esetén időben értesítjük az utasokat a változtatásokról és azok feltételeiről!