DUBROVNIK AZ ADRIA ÉKKÖVE

 

Dubrovnik az ősi Raguza mai neve, a mediterrán térség legvonzóbb városa tele történetekkel, tele élettel. Annyi látnivalóval büszkélkedhet, hogy futólag is csak a főbb nevezetességeket látogathatjuk meg, de mellette mindenki kedvére hűsölhet a Dubrovniki Riviéra kristály tiszta strandjain. A gasztronómia is ígéretes: tenger gyümölcsi, bárány, borjú, angolna, osztriga kagyló és minden, ami nem szájnak ingere.

 

Utazás: WIZZAIR géppel Podgoricába (Montenegro), onnan busszal Dubrovnikba

Elhelyezés: 2-3 ágyas, egyszerű, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Indulás Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről 12:20 órakor. Előtte 2 órával találkozó a repülőtéren. Érkezés Montenegro fővárosába 13:25-kor. Szállás Budva környékén a tengerparton. Fürdési lehetőség, fakultatív városnézés a történelmi emlékekben gazdag óvárosban.

 

2. nap: Továbbutazás Dubrovnikba. Szállás elfoglalása. Szállás elfoglalása. Fürdési lehetőség, majd a városnézés megkezdése. Pilei-Kapu, Ferences kolostor, Szent Balázs-templom, Ploce-kapu.

 

3. nap: Reggeli után a dubrovniki városnézés folytatása. Dóm, Rektori palota, Domonkos kolostor (Szent István királyunk fejereklyéje a múzeumban). Délután fürdési lehetőség, illetve a városfal fakultatív körbejárása. Közös vacsora egy hangulatos dubrovniki étteremben.

 

4. nap: Reggeli után közös hajós kirándulás a szomszédos Lokrum szigetére (800 m). A hajó a régi kikötőből indul, menetideje 10-15 perc. A sziget fő látnivalója a bencés kolostor. Van botanikus kert is, és másik jelentős építménye a Fort Royal (királyi erőd), ma kilátó. Közben a víz szerelmesei fürödhetnek a sziget strandjain. Délután visszaindulás Podgoricába, itt szállás.

 

5. nap: Reggeli után rövid városnézés Montenegroban az 5 folyó találkozásánál fekvő fővárosban. Óratorony, Parlament épülete, Jézus megfeszítésének Menhelye, Köztársaság tér, Petrovic palota. Transzfer a repülőtérre, indulás haza 14:05-kor. Érkezés Budapestre 15:20-kor.

 

Időpontok: 2020. szeptember 1-5. (kedd-szombat)

Részvételi díj: 134.980 Ft/fő vagy 435 €/fő

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

 

A WIZZ AIR légitársaság jelenlegi poggyász szabályzata szerint: Minden utas magával vihet a fedélzetre egy darab, egy max. 10 kg és legfeljebb 40 × 30 × 20 cm méretű ingyenes kézipoggyászt, amelyet az előttük található ülés alatt kell elhelyezniük. Ezen felül kérhető még egy WIZZ AIR Priority szolgáltatást is, melynek értelmében még továbbá egy darab, szintén max. 10 kg súlyú, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe.