KARIB KÖRÚT TERVEZET:

Barbados-Jamaika-Kuba-Haiti-Dominikai Köztársaság és egy kis kanadai ízelítő (Torontó és a Niagara vízesés)

FONTOS! MINDEN SZIGETEN TERVEZÜNK FÜRDÉST!

1.       NAP: 2020. OKTÓBER 29., CSÜTÖRTÖK

Találkozás a Flixbusz menetrendszerinti járatainak indulásánál a Népligetben. Indulás 04:15-kor a bécsi Schwechat repülőtérre, érkezés: 07:05. Innen 10:25-kor az az Air Canada járatával repülés Torontóba, érkezés 14:40-kor, transzfer a repülőtérről a szállodába, délután szabadidő.  Szállás Torontóban.

 

2.         NAP : 2020. OKTÓBER 30., PÉNTEK

 

Reggeli után, korán reggel transzfer a repülőtérre, majd 08:40-kor indul az Air Canada járata  Bridgetown-ba, Barbadosra, érkezés 13:45-kor. Transzfer a szállásra, szobák elfoglalása, majd kis pihenő után belevetjük magunkat a sziget egyik legjelentősebb gasztronómiai fesztiváljába, a FOOD&RUM fesztiválba, magyarul az étel és a rum fesztiválja. 1705 óta párolnak rumot Barbados szigetén, a Karib-térség gazdaságának ma is az egyik fő mozgatórugója. Miután megkóstoljuk, nem is lesz kérdés, hogy miért. Szállás Bridgetown-ban.

3. NAP: 2020. OKTÓBER 31., SZOMBAT

Az egész napot Barbados szigetén töltjük, elsőként a déli partot járjuk be, kezdve a főváros megismerésével, városnézés Bridgetown-ban: Parlament, Zsinagóga, amely a nyugati új világ legrégebbi zsinagógája: sötét faberakások, európai csillárok, festett, Dávid-csillagos ablakok és fekete-fehér márványpadló díszíti. A Nidhe Israel múzeum egy 17. századi mikvét is tartalmaz, amelyet a zsinagóga feltárásakor fedeztek fel 2008-ben. Délután kirándulás a keleti parton, megtekintjük a Codrington Egyetemet, amely egy anglikán teológiai intézmény, lélegzetelállító környezetben és történelemmel a háta mögött. Szállás Bridgetown-ban.

 

4. NAP: 2020.NOVEMBER 1., VASÁRNAP

Kora reggeli transzfer a repülőtérre Bridgetown-ban, kb. 03-04:00 között. 06:00-kor indulás várhatóan a Caribbien Airlines járatával (Trinidad és Tobago-i átszállással) Jamaikába, Kingstonba. Érkezés Kingstonba 09:15-kor. Reggeli és kis pihenő után utazás Jamaica volt fővárosába, a spanyol városként ismert St. Jago de la Vega-ba, a városba egy öntöttvas híd vezet be, az első hidak egyike az amerikai kontinensen. A város eredeti jamaicai emlékezi közül a legjelentősebb a St. James katedrális, amely az egyik legrégebbi templom a karibi-térségben. Elhagyva a spanyol falut, Montego Bay-be utazunk Ocho Rios településen keresztül, közben megállunk a Columbus Parkban – ami egy nyitott múzeum, benne műemlékekkel a kolombuszi időkből, ezt a területet tartják annak a szakasznak, ahol Kolombusz a karibi-térségben partot ért először. Lehetőség lesz bambuszhajókázni a Martha Brae folyón, teszünk egy sétát Falmuth belvárosában is, ahol a viktoriánus építészet csodáival találkozunk. Szállás Montego Bayben.

5. NAP: 2020.NOVEMBER 2., HÉTFŐ

Ma Kingston felfedezése vár ránk: a reggae király Bob Marley házának megtekintése, Devon Ház megtekintése – itt megkóstoljuk a különleges trópusi fagylaltot, Jamaica ház, Botanikus kert, Nemzeti Múzeum, Nemzeti Bank, délután transzfer a repülőtérre. Várhatóan 17:05-kor indulás az Intercaribbien járatával Havanába, Kubába.  18:40-kor érkezés, transzfer a szállodába, szállás Havanában, Kubában.

6. NAP: 2020.NOVEMBER 3., KEDD

Reggeli után, délelőtt Havana városnézés: régi városrész – Malecon sugárút, Revolution tér, Miramar és Morro kastély panorámával, Colón temető, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután az „Ernest Hemingway túra” keretén belül utazás a Havanától kb 20 percre fekvő, Cojimar-ba, itt megtekintjük a házát, ahol a  híres novelláját is írta a Halász és a tengert. Elmegyünk abba a híres hotelszobába is, ahol befejezte másik nagyon híres könyvét, az Akiért a harang szól-t. A hotelből gyönyörű kilátás nyílik a városra. Szállás Havanában.

7. NAP: 2020.NOVEMBER 4., SZERDA

Havana – Santa Clara – Trinidad

Délelőtt Santa Clara-ba utazunk (kb. 3 óra) Itt városnézés és ebéd. Megtekintjük a kubai forradalom legjelentősebb helyszínét, Che Guevera villáját és a Vidal parkot. A régi Hilton Hotelbe is betérünk, megnézzük a vonatot, mauzóleumot és múzeumot – benne Che Guevera búcsúlevelével és hamvaival.  A helyszínek mind a forradalmi időket idézi, visszarepít Che Guevera idejébe. Szállás Trinidadban.

8. NAP: 2020.NOVEMBER 5., CSÜTÖRTÖK

Trinidad-Cienfuegos-Camaguey

Trinidad városnézéssel kezdjük a napot – az óváros UNESCO világörökség része, a kubaiak nemzeti büszkesége a város. Megkóstoljuk a Canchanchara-t, ami egy helyi ital mix, trinidadi citromléből, mézből és persze kubai rumból. Később Camaguey-be utazunk, itt is városnézés és ebéd, látnivalók: San Juan de Dios tér, Carmen tér, Soledad-i Madonna háza. Szállás Camaguey-ben.

9. NAP: 2020.NOVEMBER 6., PÉNTEK

Camaguey-Santiago de Cuba

Reggeli után egy kicsit hosszabb busz út a sziget másik felébe, (kb. 5 óra) Santiago de Cuba-ba. Itt városnézés és ebéd. Látnivalók: Moncada, Diego Velasquez Múzeum, Santa Ifigenia temető, Morro erőd. Szállás Santiago de Cuba-ban.

10. NAP: 2020.NOVEMBER 7.,SZOMBAT

Délelőtt még egy kis szabadidő Kubában, délután transzfer a repülőtérre, várhatóan 15:00 indulás a Sunrise Airways jártával Haitire, 16:10-kor érkezés Haitire, Port au Prince-be. Szállás itt.

 

11. NAP: 2020.NOVEMBER 8., VASÁRNAP

Port au Prince felfedezése: Nemzeti Katedrális, 2010-ben a földrengésben megsérült, nagy része leomlott és újra kellett építeni, de már üzemel. „Mézeskalács házak” – több mint 120 évesek, Champ de Mars, Hősök tere, Hősök szobrai, Pantheon. MIK AZOK A MÉZESKALÁCS HÁZAK? Az 1900-as évek elején ezen nyugat-indiai terület középosztálybeli társadalma körében népszerűek voltak a mézeskalács házak. Olyan anyagok behozatala, mint a sárga tégla, az azbesztműpala és az amerikai szurokfenyő, meghaladta az egyszerű emberek anyagi lehetőségeit. Napjainkban ezek történelmi látnivalók, melyek Port-au-Prince-be és más városokba vonzzák a városnézőket. A látogatók megcsodálják az ácsgótika néven ismert választékosan faragott famunkát. Ez a fodros mézeskalács-stílus azután fejlődött ki az amerikai államokban, hogy a faeszterga feltalálása lehetővé tette ezt.

12. NAP: 2020.NOVEMBER 9., HÉTFŐ

Korán reggel transzfer a buszállomásra, innen indul a busz Haitiről a Dominikai Köztársaságba, Santo Domingo-ba. (Kb. 7 órás út.) Délután érkezés Santo Domingoba, transzfer a buszállomásról a szállodába. Délután szabadidő. Szállás itt Santo Domingo-ban.

13. NAP: 2020.NOVEMBER 10., KEDD

Délelőtt Santo Domingo felfedezése: Kolumbusz Kristóf 1492 évi nevezetes utazása során a mai Santo Domingo partjainál lépett először az Újvilág földjére. A partraszállás emlékére nem sokkal később 1496-ban úgy döntött, hogy Hispaniola szigetén megalapítja Santo Domingo városát, mely ma az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Ez a város lett az amerikai kontinens első európaiak által épített városa, és itt találhatóak az újonnan alakult spanyol gyarmatvilág legrégebbi építészeti emlékei is. Santo Domingo óvárosa ( Zona Colonial ) mintegy 300 különféle műemléket rejtenek. Az óváros építészetére jellemzőek a csodás gyarmati paloták, a régi épületek rekonstruált részleteivel kombinált újabb házak, valamint egyéb történelmi jelentőségű nevezetességek. Délután 3 különböző túra közül választhatunk – amelyikre a legnagyobb az érdeklődés, oda megy a csoport. Aki nem szeretne egyikre sem menni, nekik szabad program Santo Domingo-ban.

1. túra - Altos de Chavon„ a művészek városa”: Az 1970-es években épített Altos de Chavon egy csodálatos városka, amelyet a 16. századi gyarmati város mintájára a Rio de Chavon folyó fölött alapítottak.  Santo Domingo-tól kb. 2 órás autóútra. A kisváros a művészet és a művészeti foglalkozások központja, és bár csupán másolat, az illúzió szinte tökéletes. A helyi éttermek elsősorban a mediterrán konyha ételeit kínálják, de a hagyományos helyi ételeket is kóstolhatunk. A festői főtéren, szökőkúttal a közepén található Iglesia San Estanislao (Szent Stanislaus) temploma, amely egy gyönyörű ókori helyszín benyomását kelti.

2. túra - A "La Cueva de las Maravillas", - A csodák barlangjaként ismert barlangrendszer ősi barlangrajzokkal és természeti csodákkal várja az idelátogatókat.  Lenyűgöző látvány és egy életre szóló élmény, annak, aki ide ellátogat. Kb.1.5 órás autóútra található Santo Domingo-tól.

3. túra - Paraque Tres Ojos:  a Los Tres Ojos, azaz a három “szem”. Ez három különösen szép víz alatti tó,  sziklabarlangok ölelésében, melyekhez jó pár tucat lépcsőn lehet leereszkedni. Fürödni nem szabad bennük, de a látvány és a környezet mindenért kárpótolja az idelátogatót. Kb. fél órás autóútra Santo Domingo-tól.

14. NAP: 2020.NOVEMBER 11., SZERDA

A kora reggeli órákban indulás Punta Cana-ba, ami kb. 200 km Santo Domingo-tól, innen várhatóan  14:10-kor az Air Transat járatával repülünk Torontóba. Érkezés Torontóba, 17:45-kor. Transzfer a szállásra, szállás Torontóban.

15. NAP: 2020.NOVEMBER 12., CSÜTÖRTÖK

Reggeli után buszos és gyalogos városnézés Torontóban, majd kirándulás a lélegzetelállító Niagara vízeséshez.  Este transzfer a repülőtérre. Várhatóan késő esti járattal indulunk Torontóból.

16. NAP: 2020.NOVEMBER 13., PÉNTEK

Átszállással az esti órákba érkezünk Bécsbe, innen busszal utazunk haza Budapestre.

 

Dátum: 2020. október 29 – november 13.

Részvételi díj: irányár kb. 850.000Ft/fő-től (nemzetközi repülőjegy, szállások reggelivel, idegenvezetés, bérelt autóbusz)

További kötelezően fizetendő költségek: Belföldi repülő és egyéb közlekedési jegyek, pl: nemzetközi buszjegy Haitiről Dominikára, nemzetközi és karib térségi repülőtéri illetékek, vízumdíjak, egyágyas felár (igény szerint), belépők, szervízdíjak, kötelező borravalók

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Jelenleg a koronavírus járvány miatt a fenti programot tudjuk kiadni és a várható irányárat megírni. Amint a Karib-térség érintett részei megerősítik a programunkat (várhatóan augusztus), akkor végleges árakkal és programmal jelentkezünk. Az előzetes jelentkezés már megnyílt, aki érdeklődik, mindenképp jelentkezzen irodánknál!